Tradičné domáce tiramisu s tou najjemnejšou chuťou – hotové za 30 minút!

Hľadáte recept na nejaký sladký dezert? Tak prestane s hľadaním. V dnešnom článku Vám totiž ukážeme recept na Tiramisu , na ktorom si naozaj pochutíte. Krém je úplne ľahký a dokonale chutný. Každá vidlička tohto fantastického pečeného Tiramisu je neodolateľná.

Úžasnou výhodou tohto receptu je jeho rýchla príprava, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 900 g polohrubej múky
  • 2 ks vajcia
  • 300 ml mlieka
  • 80 g masla izbovej teploty
  • 100 g cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku na pečenie

KRÉM

  • 650 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 4 polievkové lyžice škrobu
  • 1 vanilkový struk
  • 1 kondenzované mlieko
  • 120 g masla

Takto budeme postupovať:

  1. Zmiešajte rozpustené maslo s cukrom, pridajte vajíčka a potom znova premiešajte. Pridajte mlieko a znova premiešajte.
  2. Zmiešajte pol dávky múky s práškom do pečiva, pridajte do zmesi masla. Potom pridajte zvyšné múku. Cesto by sa nemalo držať na ruke. Cesto zakryte a nechajte pol hodiny stáť na teplom mieste.
  3. Potom ho rozdeľte na 20 rovnakých častí. Každú časť vkladajte do okrúhle tortovej formy a ľahko umačkajte
  4. Každý plát pečieme pri teplote 170 ° C v rúre asi 5 minút. Medzitým si pripravíme krém.
  5. Nalejte mlieko do hrnca a pridajte vanilku, priveďte do varu. Vajcia zmiešajte so škrobom, kým sa úplne nespoja.
  6. Potom pridajte do vaječnej zmesi horúce mlieko a dobre premiešajte. Vráťte na plameň a za neustáleho miešania varte do zhustnutia. Potom hneď odstavte a nechajte vychladnúť.
  7. Rozpustite maslo a pridajte k zmesi. Teraz už len stačí tortu poskladať. Vždy namažete plát krémom a tak pokračujete do vyčerpania všetkých zložiek.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: daybook.info

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.