Tradičná nátierka „ZACUSCA“ od našej tety z Rumunska!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú nátierku, ktorú by sme dokázali jesť kľudne aj na kilá.

Preto si dnes ukážeme, ako vyrobiť zásobu tejto nátierky, lebo jedna porcia Vám jednoducho stačiť nebude.

Ak však chcete iba na skúšku, odporúčame vydeliť ingrediencie 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 kilogramy kapie
  • 6 kilogramov baklažánov
  • 2 kilogramy paprík
  • 2 kilogramy paradajok
  • pol litra slnečnicového oleja
  • kilogram cibule
  • pár strúčikov cesnaku
  • niekoľko bobkových listov
  • korenie a soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si ogrilujte, alebo opečte baklažán a papriku. Zeleninu po ogrilovaní zbavte šupky, rozkrojte, odstráňte u paprík semienka a nechajte pustiť šťavu v mise. Potom sa pustite do prípravy paradajok. Tie umyte, pokrájajte a vložte do mixéra, kde z nich vytvorte hladkú šťavu.
  2. Vo veľkom hrnci si následne zohrejte trochu oleja, vsypte najemno nasekanú cibuľu a restujeme, potom prilejte paradajkovú šťavu, vložte strúčiky cesnaku, bobkový list, grilované papriky a baklažány, dochuťte soľou a korením a varte pod pokrievkou asi hodinu.
  3. Pripravenú horúcu nátierku zo zeleniny vrstvite až po okraj do vysterilovaných pohárov. Potom viečkom jemne privrite a vložte nádoby do veľkého hrnca s vodou, ktorá bude siahať zhruba do polovice pohárov. Zavárajte na strednom plameni asi dvadsať minút. Potom poháre pevne uzavrite, opatrne vyberte, otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.wowbiz.ro/zacusca-de-vinete-afla-secretul-celei-mai-delicioase-retete-18466464

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.