Toto univerzálne maslové cesto sa hodí aj na sladké aj na slané jedlá!

Zdieľať na Facebooku

Lístkové cesto je základom mnohých obľúbených a tradičných receptov. Pokiaľ ho chceme použiť, väčšina z nás automaticky zamieri k mraziakom v supermarkete pre známu mrazenú kocku cesta.

Reklamy

Tento pripravený polotovar však nemá s maslom často veľa spoločného a zloženie zaberie často celý obal. 

Pripravte si radšej doma toto jednoduché cesto, ktoré obsahuje skutočné maslo a použijete ho na čokoľvek!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g hladkej múky
  • 1 pohár vody
  • 1 lyžička oleja
  • 1 lyžička soli
  • 500 g čerstvého masla

Takto budeme v recepte postupovať:

Preosejte múku a utvorte v jej prostriedku jamku. Do toho pridajte vodu, Pridajte soľ a vymieste cesto. Vytvarujte bochník, zakryte cesto kuchynskou utierkou a nechajte 20 minút v chladničke. Potom cesto vyvaľkajte na pomúčenom plechu a poukladajte ho plátky nakrájaného masla. Potom cesto zložte a nechajte 10 minút odpočívať. Cesto ešte dvakrát zložte a vyvaľkajte a potom ho môžete použiť na prípravu sladkých aj slaných jedál.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nyugdijasok.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.