Toto sú tie najlepšie VIANOČNÉ punčové rezy podľa babičky Hanky: Nevieme sa ich nikdy dojesť, pripravujeme poctivo každé sviatky!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na obľúbené punčové rezy, ktoré milujeme pripravovať hlavne cez sviatky.

Koláčik je to v skutku výborný a podľa tohto postupu nám vždy vyšiel.

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na biely plát ( pečený v hlbokom plechu) budeme potrebovať

  • 15 vajec
  • 300g kr.cukru
  • 450g polohrubej múky

Na ružový plát ( tak isto pečený v hlbokom plechu )  budeme potrebovať :

  • 8 vajec
  • 160g kr.cukru
  • 240g polohrubej múky

Na červenú farbu „ROZVAR“ budeme potrebovať:

  • 600g kr.cukru
  • 6dl vody Rum podľa chuti
  • Pre deti punčová aróma

Na polevu budeme potrebovať:

  • 550g práškového cukru
  • prevarená voda podľa potreby ( tak aby to bolo také polohusté a dalo sa rozotierať)
  • červená potravinárska farba a marmeláda na zlepenie

Takto budeme v recepte postupovať:

Takto pripravíme pláty:

  1. Bielky vyšľahať s cukrom do husta, pridať žĺtky a ešte dobre našľaháme.
  2. Primiešame zľahka múku
  3. Cesto vylejeme do hlbokého plechu na pečiaci papier.
  4. Pri ružovom ceste ešte pri šľahaní vajec po pridaní žĺtkov pridávam aj farbu.
  5. Pečieme pri  teplote150°C

Rozvar:

  1. Cukor a vodu uvaríme a po vychladnutí pridáme rum podľa chuti, alebo arómu.

Ďalej budeme postupovať:

  1. Vychladnutý biely plát rozrežeme na polovicu ( jednu polku vrátime do plechu na papier, aby sa to potom dobre vyklápalo), potrieme marmeládou, naň položíme ružový plát , ktorý prstami poprepichujeme, aby lepšie nasal rozvar…. rovnomerne polejeme rozvarom.
  2. Druhý plát potrieme marmeládou zo strany, kde je prerezaný a priklopíme na ružový plát.
  3. Na toto dáme papier, priklopíme rovným plechom a zaťažíme do druhého dňa……
  4. Pri malom zaťažení sa koláčik rozpadá!
  5. Na druhý deň dáme záťaž dole, papier tiež a preklopíme na čistý rovný plech.
  6. Na preklopený koláč dáme polevu.

Poleva:

  1. Pr.cukor, farba a vriaca voda ( pridávajte len po kvapkách,aby vám veľmi nezredla)
  2. Dobre premiešať do hladka a poliať koláčik.
  3. Po zaschnutí polevy ( musí byť dobre stvrdnutá) môžeme krájať.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk

Vyskúšajte tiež:

Bleskový CUKRÁRSKY jablkový koláčik na jeseň: S famóznou chuťou!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.