Toto sú KARAMELOVÉ VETERNÍKY, ktoré chutia lepšie, ako tie z cukrárne. Neváhajte ani chvíľu!

Karamelové veterníky. Tie sú perfektné, vyzerajú úžasne a o to lepšie chutia. 

Okamžite, ako sme po upečení vyskúšali prvé sústo, sme vedeli, že k tomuto receptu sa určite ešte vrátime.

Ak ste milovníkmi sladkých dobrôt, skutočne nemáte nad čím váhať. Tento recept je skvelý!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Suroviny
250 ml vody
90 g 100tuku
štipka soli
140 g HL. múky
4 ks vajce

Krém:
0,5 l mlieka
2 bal. vanilkové pudingy
70 g cukru
200 g masla
3 bal. vanilkové cukry
4 PL rumu

Karamelová šľahačka:
100 g cukru
500 ml smotany na šľahanie
100 g cukru
200 ml šľahačky

Karamelová poleva:
150 g cukru
5-8 lyžíc šľahačky

Takto budeme v recepte postupovať:

1. 250 ml vody, 90 g 100% tuku, štipka soli – to uvedieme do varu a pridáme 140g hl. múky, miešame tak 5 minút. Nechať vychladnúť a potom do toho po jednom vyšľahať 4 vajcia.
2.Na plech striekať veterníčky. Pečiem v HV na 200 st. 15 minút a potom ešte na 170 st. asi 10-15 minút. Hlavne tú rúru neotvárať lebo nevybehnú. Rozkrajať ešte teplé.
3. Krém: 0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 70 g cukru, 200 g masla, 3 vanilkové cukry, 4 PL rumu – uvariť puding, a potom pridávať vychladnutý do vyšľahaného masla.
4. Karamelová šľahačka: 100 g cukru, 350 ml smotany na šľahanie100 g cukru si upálime na zlatý karamel a 150 ml ohriatej smotany opatrne prilievame do karamelu, stále a opatrne miešame, uvoľňuje sa plno množstvo pary a mohli by sme sa opariť. Hrudky, ktoré sa vytvoria necháme rozpustiť, potom scedíme a po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Druhý deň vyšľaháme 200 ml šľahačky a primiešame smotanový karamel.
5. Karamelová poleva: 150 g cukru si upálime na karamel. Za stáleho miešania po kvapkách pridávame 5-8 lyžíc šľahačky, inak by sa urobili hrudky. Riadime sa hustotou polevy. Mala by mať konzistenciu tekutého medu, či bude moc riedky, stačí zahustiť trošku práškovým cukrom. Hlavičky veterníkov namáčame a necháme odkvapkať.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nejrecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.