Toto sú jemné rožteky z báječného cesta: Recept od susedky, ktorý sme si všetci zamilovali!

Dnes sme si pre vás pripravili báječný recept na tie najjemnejšie rožteky na svete.

Pripravíte si ich raz a uvidíte, že ich budete pripravovať veľmi často.

Chutia totiž skutočne na jednotku a nikto z rodiny sa ich nevie dojesť!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 hrnčeky mlieka – (1 hrnček = 200 ml)
  • ¾ hrnčeka oleja (180 ml)
  • 2 bielky
  • 1 lyžicu cukru kryštálového
  • 1 bal. sušeného droždia
  • cca 890 -900 g hladkej múky (ja som dala pol na pol hladkú a polohrubú)
  • 1 lyžičku soli
  • 2 žĺtky na potretie

Plnka:

  • ochutený tvaroh
  • lekvár
  • mak

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do rajnice nalejeme mlieko, olej, pridáme cukor, bielka, droždie a premiešame.
  2. Pridáme polovicu preosiatej múky, zamiešame a pridáme druhú polovicu múky.
  3. Vymiešame jednotné cesto – cesto je mäkké a lepivé.
  4. Preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, kde miešame a podľa potreby pridávame múku.
  5. Vymiesime jednotný bochník. Bochník cesta preložíme do olejom vymastenej misky a olejom pomastíme aj samotné cesto.
  6. Prikryjeme igelitovým sáčkom alebo fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť – cesto zdvojnásobí svoj objem.
  7. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.
  8. Polovicu cesta rozdelíme na 4 bochníky a každý ešte na polovicu, z jednej polovice cesta nám teda vznikne 8 kúskov (bochníkov).
  9. Kým pracujeme s jedným, ostatné bochníky aj zvyšnú polovicu cesta prikryjeme, aby neoschli.

Sledujte video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.