Toto sa teda bude hodiť: Pečené zemiaky z plechovky- Pripravíte si ich rýchlo a skutočne hocikde! Chutia famózne!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné pečené zemiaky z nádoby.

Pripravíte si ich jednoducho a kdekoľvek!

Chutia naozaj výborne a uvidíte, že si tento recept zamilujete!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 400 g slaniny
  • 2 cibule
  • 15 g masla
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky je potrebné najprv olúpať. Pokiaľ ale máte nové zemiaky, môžete im nechať aj šupku. Len ju dôkladne očistite od zvyškov hliny a iných nečistôt. Potom ich nakrájajte na kúsky. Ich veľkosť zvoľte jednak podľa veľkosti vašej nádoby, v ktorej budete zemiaky piecť, a jednak podľa doby, ktorú mienite ich prípravou stráviť. Všeobecne platí, že čím tenšie a menšie kúsky, tým skôr budú hotové.
  2. Kúsky zemiakov vložte do nejakej nádoby, do ktorej pridajte soľ, korenie, rastlinný olej a dôkladne všetko premiešajte. Potom vezmite cibuľu a nakrájajte ju na hrubé krúžky a pridajte k zemiakom. Potom vezmite slaninu a nakrájajte na malé kocky. Tuk dodá celému jedlu šťavnatosť a mimoriadnu zemitosť. Jedlo sa vám bude potom len rozplývať na jazyku. Kostičky pridajte do misy s cibuľou a zemiakmi a všetko znovu dôkladne premiešajte.
  3. Teraz si pripravte suché plechovky, ktoré zvnútra dôkladne vymažte maslom. To je nevyhnutné preto, aby sa zemiaky pri pečení ku kovovým stenám nádoby nepripaľovali a neprilepovaloi. Každú vymazanú plechovku naplníme pripravenou zmesou zemiakov s cibuľou a slaninou. Vrch plechoviek prikryjeme hliníkovou fóliou. Rúru medzitým predhrejeme na 180 ° C a zhruba na hodinu do nej vložíme naplnené plechovky.
  4. Po uplynutí doby ich ale hneď z rúry nevyberajte, aby ste sa nespálili. Nechajte rúru a plechovky radšej pár minút pootvorené vychladnúť. Potom už len plechovky vyklopte a užite si tú dobrotu!
  5. V divočine postup práce prispôsobte možnostiam
    Ak pracujeme v teréne niekde pod skalným previsom a nemáme riad nazvyš, vymastené plechovky plníme surovinami rovno. Len sa snažíme, aby sme ich rozdelili vyrovnaným spôsobom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

paparazzi.ge/article/2283

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.