Toto mi poradila naša susedka a funguje výborne: Ak chcete veľkú úrodu z ovocných stromčekov úplne zadarmo, vyskúšajte

Pred niekoľkými rokmi nám začali všetky ovocné stromy na dvore vysychať a pretože mi nič nepomohlo, moja susedka mi poradila, aby som odrezal a pestoval nové stromy, keď budú stromy úplne suché….

Reklamy

Najprv som si myslel, že to určite nebude fungovať, a ak áno, bude to veľmi náročný a zdĺhavý proces. Bol som však veľmi potešený, že to bolo prvýkrát, kedy strom rýchlo rástol a získaval silu. Áno, trvá to dlhšie ako nákup malého stromu, ale výsledok stojí za to – minimálne, nedáte nič na vyskúšanie.

Ak vás baví pohľad na rastúce a rastúce stromy, ktoré získavajú silu každý týždeň, a navyše ich všetky pestujete sami, určite to skúste.

Najprv zo stromu vyrežte najrovnejšie ovesy silných a mladých konárov. Použite ostrý nôž alebo kliešte a pokiaľ možno režte pod uhlom.

Potom tieto kúsky očistíme od listov a postranných výhonkov – zostane nám len holá vetva o dĺžke asi 20-25 cm (dĺžka by mala byť taká, aby vetva zapadla do plastovej fľaše, ktorú máte k dispozícii).

Nalejte asi 5 cm vody do plastovej fľaše a vložte zvyšky dovnútra. Uzatvárame a jednoducho nechávame prírodu robiť svoju prácu. Je vhodné otvoriť nádobu sem a tam, aby sa vyčistil vzduch. Ak chcete urýchliť proces tvorby koreňov, pridajte do vody trochu urýchľovača zakorenenia. Tým sa proces zrýchli. Niektorí ľudia odporúčajú pridať bežnú škoricu, má stimulačné a antibakteriálny účinok.

Asi po dvoch týždňoch si môžete všimnúť, že na povrchu vetvy sa objavujú malé výstupky – zárodky nových výrastkov). To je znamenie, že teraz môžeme transplantovať rezanie do pôdy.

Vysadíme menšiu nádobu alebo plastovú fľašu na chránenom mieste a zalievame ju ako iné rastliny. Keď bude silnejšia, môžeme ju transplantovať do pôdy alebo do väčšieho kvetináča, v ktorom strom dokonca prevaľuje.

Na jar a v lete ho necháme pokojne na balkóne chránenom pred tvrdým slnkom.

Týmto spôsobom som rozmnožil slivky, marhule a vzácne čerešne môjho suseda. Už sa teším na svoje vlastné ovocie.

Vyžaduje to viac trpezlivosti, ale stojí to za to.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.