Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept, ktorý si návšteva okamžite pochvaľovala.
Jedná sa o jemný mascarpone koláčik, ktorý je jemný ako perinka.
Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Chutí naozaj famózne!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 30 dkg kakaových sušienok
- 10 dkg masla
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl šľahačky
- 2 sáčky stužovača šľahačky
- 3 lyžice cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 5 dkg bielej čokolády
- 10 dkg horkej čokolády
Takto budeme v recepte postupovať:
- Sušienky rozomlieť na prášok a potom zmiešať s maslom. V tej chvíli máte k dispozícii cesto, ktoré nemusíte piecť a máte základ.
- Na mascarpone krém stačí len ho zmiešať s cukrom do dokonale hladkej konzistencie. Keď ste s ňou spokojní, môžete ho naniesť práve na vašu sušienkovou vrstvu. Snažte sa o celkovú rovnomernosť a hladký povrch.
- Teraz si nachystajte šľahačku.
- Smotanu vyšľahajte s cukrom a pridajte stužovač, nanesieme. Toto je posledná, tretia vrstva. Opäť sa snažte o rovnomernosť a tiež o hladkú hornú plochu.
- Na záver už len rozpustená čokoláda. Ako prvá tá biela a potom tá klasická horká. Keď sú čokolády na svojom mieste, nechajte svoj čokoládový mascarpone tortu vychladiť.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: csaladireceptkonyv.hu/pluhar/recept/csokis-mascarpone-torta-suetes-nelkuel-2/amp
Vyskúšajte tiež:
Tento koláčik je už snáď 100 x odskúšaný a aj tak stále celou rodinou ospevovaný: Obľúbený, domáci medovník od babičky s fajnovým krémom a jemnou chuťou!
VEĽKONOČNÁ zemiaková dobrota s kapustou, klobáskou a hubami: Naša každoročná tradícia!