Toto je tá najchutnejšia marináda na ktorú som natrafila úplnou náhodou: Odvtedy ju pripravujem aspoň raz za týždeň!

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept na marinádu, ktorá mäsku dodala úplne novú úroveň chuti.

Odkedy som na tento recept natrafila, pripravujem ho pravidelne, pretože je skutočne senzačný.

Lepšiu marinádu snáď ani nepoznám 🙂

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 vajcia
  • 1 polievkovú lyžicu škrobu
  • 1 lyžicu horčice
  • Pol čajovej lyžičky korenia na kurča
  • pol lyžičky kurkumy
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • feferónkové korenie
  • sezamové semienka
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

Najskôr si zmiešame vajcia s kurkumou, bylinkami a všetkým korením, ktoré sme si pripravili. Vzniknúť by mala hladká zmes. Pridáme do nej horčicu a škrob a všetko znova premiešame.

Kuracie prsia nakrájame na kúsky a posypeme z oboch strán soľou. Pridáme olej, soľ a znovu všetko premiešame. Všetky kúsky mäsa ponoríme do marinády a v nej ich necháme aspoň dve hodiny. Najlepšie však kľudne aj na celú noc!

Zohrejeme  olej na panvici, vložíme mäso a smažíme tak dlho, kým nezozlátne. Usmažené kuracie prsia môžete posypať sezamovými semienkami a nasekanými bylinkami.

TIP:

Marinádu si samozrejme môžete upraviť podľa chuti, niekto nemá rád pálivé jedlá, miesto feferóniek tak môže pridať sladkú papriku.

Hodí sa sem tiež worchestrovská omáčka. Na bravčové mäso môžete použiť marinádu, ktorá obsahuje aj med alebo pomarančový džús. Nebojte sa experimentovať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: mandarynka.com.ua/zavtra-budu-hotuvaty-v-shostyi-raz-retsept-znakhidka-smachnishe-file-ia-ne-ile

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.