Dnes sme si pre Vás pripravili recept na skutočnú maškrtu, ktorá zmizne z plechu takmer okamžite!
Pripravte túto dobrotu Vám a Vašej rodine a uvidíte, že si ju budú pýtať dookola!
Chutí naozaj famózne!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 120 ml vody
- 120 ml mlieka
- 150 gramov múky/ hladká
- 90 gramov masla
- 5 vajec
- štipka soli
- mandľové lupienky podľa chuti
Krém:
- 700 mililitrov mlieka
- 120 gramov cukru
- 3 veľké lyžice kukuričného škrobu
- 1 balenie pudingového prášku s príchuťou vanilka
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 200 gramov zmäknutého masla
- 300 mililitrov smotany na šľahanie a práškový cukor na poprášenie hotového koláča.
Takto budeme v recepte postupovať:
- K príprave cesta budete potrebovať dobrý hrniec s hrubým dnom. Do neho nalejte mlieko a vodu a priveďte do varu. Postupne k tekutine pridajte zmäknuté maslo a štipku soli a naďalej premiešavajte. Cez sitko následne k zmesi prisypávajte po malých dávkach všetku múku. Asi minútu bude trvať, než miešaním vytvoríte homogénnu hmotu. Vzniknuté cesto presuňte z hrnca do misy a nechajte vychladnúť.
- Oba korpusy na karpatskú tortu už máte hotové a vychladené. Je teda na čase zhotoviť vanilkový krém, ktorým korpusy budete premazávať. V 200 mililitroch mlieka rozmiešajte práškový cukor, vanilkový cukor, kukuričný škrob, vanilkový puding a vajcia. Pol litra mlieka medzitým nechajte priviesť do varu na platni. Vanilkovú zmes potom vlejte do vriaceho mlieka a za stáleho miešania naďalej varte, než hmota zhustne.
- Krém potom odstavte z platničky a nechajte vychladiť. Na rade je smotana na šľahanie, ktorú vymiešame do hustej peny a umiestnite na chvíľu do chladničky. Spodný korpus následne potrieme vanilkovým krémom, nasleduje vrstva ušľahanej smotany a navrch opäť dáte korpus, ktorý ste posypali pred pečením mandľami. A je hotovo! Karpatský koláč môžete vložiť ešte do chladničky.
Video recept:
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.youtube.com/watch?v=iorRCDpr7y
Vyskúšajte tiež:
Toto je jemný jogurtový koláčik s jablkami: Na tomto dokážem fičať aj celý rok!
RÝCHLY a chuťovo výborný „Gurmánsky bravčový pekáč“: Okamžite sa Nám začali zbiehať slinky!