Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výborný recept na jednoduchý a chutný koláčik, ktorý sa perfektne aj hodí do diéty.
Nemusíme sa predsa pripraviť o všetky maškrta aj keď chceme schudnúť pred letom nejaké to kilo, čo myslíte?
Chutí naozaj famózne 🙂
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 500 gramov sladkého tvarohu
- 250 gramov smotany na šľahanie
- 250 gramov kefíru
- 4 vajcia
- 200 gramov cukru
- 100 gramov jemnej detskej krupice
- štipka soli
- kypriaci prášok
- vanilkový extrakt
- 80 gramov kandizovaného ovocia podľa vašej chuti (pomaranč, ananás, hrozienka)
- 15 gramov mandľových vločiek, alebo iných orieškov podľa ľubovôle.
Takto budeme v recepte postupovať:.
- Suroviny Vám vystačia na zákusok s rozmermi asi 20 x 10 centimetrov. Najskôr si oddeľte starostlivo žĺtky od bielkov, z tých potom vyšľahajte tuhý sneh. Medzitým si v hlbokej mise rozmiešajte žĺtky s tvarohom, kefírom a smotanou na šľahanie. Pridajte aj vanilkový extrakt. Nakoniec vmiešajte ešte detskú krupicu, kypriaci prášok a vytvorte homogénnu hmotu.
- Krém z mliečnych výrobkov potom nechajte odpočívať asi štvrť hodiny. Neskôr do neho postupne zamiešavajte vyšľahané bielky z vajec. Na rad prídu následne rôzne druhy kandizovaného ovocia. Do cesta pridajte podľa vašich preferencií čokoľvek. Ovocie riadne vmiešajte do hmoty
- Hotové cesto potom prelejte papierom na pečenie vystlaného plechu s priemerom asi 20 x 20 centimetrov. Na vrchu ešte môžete posypať mandľovými vločkami. Potom dajte do rúry piecť asi na 45 až 50 minút pri 180 stupňoch Celzia.
- Keď bude zákusok z tvarohu a smotany hotový, posypte ho práškovým cukrom, podporíte tým jeho sladkú chuť.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: retete-usoare.eu/budinca-domneasca-cu-branza-dulce-de-vaci-bunicuta-grozava-fara-faina-mai-buna-decat-papanasii