Tiramisu dezert s vážne famóznou chuťou, ktorý je pripravený už za 10 minút

„Tiramisu“ s pomarančmi má jedinečnú a špecifickú chuť. Tento dezert je jednoducho nádherný už na pohľad. Zvlášť, keď ho pripravíte do sklenenej misy. Takéto aranžmá potom nemá jedinú chybu.

Jemné sušienky, lahodné krémy a voňavé pomaranče pod vrstvou strúhanej čokolády: táto pochúťka Vám poblázni hlavu a zamilujete si ju už po prvom ochutnaní. Všetko, čo musíte pripraviť, je krém. Príprava Vás teda nebude stáť ani 10 minút.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 24 kusov sušienok
  • 500 g syra mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 veľké pomaranče
  • 6 polievkových lyžíc espressa
  • 6 lyžičiek koňaku
  • tmavá čokoláda na nastrúhanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky odložíme. Do bielkov nasypeme polovicu práškového cukru, premiešame a vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtok sme dali do hlbokej misky. Ľahko prešľaháme. Potom k nim pridajte zvyšný práškový cukor a vymiešame šľahačom. K žĺtkom pridajte mascarpone a premiešajte. Výsledkom je krémová konzistencia.
  2. Pridajte do tejto hmoty po malých častiach sneh. Do uvareného a vychladnutého espressa pridáme koňak. Pripravte si presklenú misu / formu. Sušienku namočte do kávy, okamžite ju vyberte a vložte do formy. Sušienkové dno pretrite častí krému. Pomaranče zbavte šupky a pomarančová kolieska, ktoré sme zbavili kože, rozložte na krém.
  3. Teraz opakujte poschodie sa sušienkami.Teraz pomaranče a až teraz zvyšok krému. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Zakryte alobalom a nechajte v chladničke tuhnúť najmenej 5 hodín.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: jemchyjinka.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.