Dnes sme si pre vás pripravili jednoduchý recept na medový koláč – jemný dezert s lahodnou medovou arómou a nezabudnuteľnou príchuťou detstva!
Prichystajte k nemu lahodný čaj a pozvite priateľov na návštevu, ktorí na chuť tohto koláča nezabudnú
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Ingrediencie na korpus:
2 vajcia
2 polievkové lyžice medu
250g cukru
500-550g múky
50g masla
1 čajová lyžička sódy
Ingrediencie na krém:
500ml mlieka
2 vajcia
2 polievkové lyžice múky
150-200g cukru
100g masla
1 vanilkový cukor
Takto budeme v recepte postupovať:
1.) V hrnci zmiešajte vajcia, cukor, maslo a med.
2.) Hrniec umiestnite na malý oheň a miešajte obsah, kým sa cukor úplne nerozpustí.
3.) Keď sa cukor rozpustí, pridajte sódu. Hmota začne peniť a objem sa dvakrát zvýši. Rýchlo ju miešajte ďalších 30 sekúnd a potom vypnite plyn.
4.) Potom pridajte soľ a miešajte hmotu lyžičkou. Keď sa zmes ochladí, môžete ju začať miešať ručne. Cesto by malo byť mäkké a nie príliš studené.
5.) Cesto rozdelíme na 8 kusov. Urobte z nich guľôčky, potrite ich olejom a vložte ich do chladničky.
6.) Medzitým si pripravíme žĺtkový krém.
7.) V malom kastróle zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor, vajcia a všetko vyšľahajte metličkou do homogénnej zmesi. Postupne pridajte mlieko a premiešajte, až kým zmes nebude hladká.
8.) Kastról umiestnite na malý oheň. Neustále zmes miešajte, aby nevznikli hrudky. Akonáhle je zmes hustejšia a začne sa variť, dajte ju preč z ohňa.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: takprosto.cc