Tip od babičky: Pečené kuracie stehná s kyslou smotanou, zeleninou a zemiakmi! Báječná rychlovka!

Dnes sme pre Vás pripravili senzačný recept, v ktorom nájdete pečené kurča s kyslou smotanou. Toto jedlo je tak chutné a zvláštne, že si ho môžete vychutnať ako vo všednom dni, tak pri zvláštnej príležitosti.

Mäso je mimoriadne mäkké, šťavnaté a má príjemnú vôňu korenia. Podávame vždy teplé a pridať môžeme zemiaky, ryžu, varené cestoviny alebo čerstvú zeleninu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1,3 kg kuracích stehien
  • 3 dl kyslej smotany
  • 1 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • zelenú petržlenovú vňať podľa chuti
  • ½ lyžičky oregana
  • 2 lyžice oleja
  • mleté ​​čierne korenie
  • pol lyžice soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Umyte citrón, potom ho utrite do sucha, nastrúhajte kôru a vytlačte šťavu. Pre tento recept stačí 1 lyžica citrónovej šťavy. Zelenú petržlenovú vňať umyte a nakrájajte na malé kúsky.
  2. Olúpte a vylisujte cesnak. Kyslú smotanu vložte do misky, pridajte oregano, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, cesnak, olej, soľ a korenie a premiešajte.
  3. Pridajte petržlenovú vňať a premiešajte. Omáčku máte hotovú. Umyte kuracie stehná. Umiestnite stehná do uzatvárateľného vrecka a pridajte omáčku.
  4. Uzavrite sáčok a pretrepte. Omáčka sa krásne prepojí s mäsom. Vložte do chladničky na 30 minút.
  5. Zahrejte rúru na 180 stupňov, vytiahnite stehná z vrecka a vložte ich do zapekacej misy spoločne s omáčkou. Pečieme 45-60 minút

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.