Tiež milujete langoše, ale zdajú sa vám príliš mastné? Potom vyskúšajte tieto výborné kefírové langoše!

Kto by nemiloval langoše … Jedinou nevýhodou je ich mastnota! Dnes Vám preto prinášame tento úžasný a veľmi jednoduchý recept na tie najjemnejšie langoše, ktoré ste kedy ochutnali! V čom spočíva čaro.

Je to jednoduché, stačí, keď do cesta pridáte kefír! Garantujeme Vám, že tak lahodné, jemné a nadýchané langoše ste ešte nikdy v živote nejedli!

Čo viac, vďaka svojmu kefírovému zloženiu langoše do seba ani nenasiaknu tak veľké množstvo oleja! Ak teda hľadáte menej mastnú alternatívu ku klasickým langošom, potom je tento recept pre Vás ako šitý!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 600 ml kefíru
  • 50 g čerstvého droždia
  • 2 vajcia
  • 1 PL coli
  • 1 ČL cukru
  • Olej s cesnakom (na potretie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si z plytká, kvásku a cukru pripravte kvalitné kvások.
  2. Ostatné suroviny zmiešajte vo väčšej mise a následne pridajte hotový kvások.
  3. Pomocou šľahače, či ručne potom vypracujte lahodné a nadýchané cesto.
  4. Cesto treba nechať odpočinúť. Zabaľte preto cesto do fólie, odložte ho do chladničky a nechajte ho kysnúť aspoň 24 hodín.
  5. Cesto by počas tejto doby malo napučať a byť plné bubliniek.
  6. Na pomúčenej pracovnej doske potom po častiach cesto premeňte na placky o veľkosti, ktorá Vám najviac vyhovuje.
  7. Hotové placky potom smažte na rozpálenom oleji dozlatista. Odporúča sa pri smažení langoše priklopiť pokrievkou, vďaka čomu sa langoše krásne nafúknu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.