Tieto nemajú konkurenciu: Domáce rohlíčky z kyslej smotany pripravené za 20 minút

Milujete slané pečivo? Plné chutnej náplne, ktorá sa rozplýva na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčna konzistencia?

Potom budete mať z dnešného článku obzvlášť veľkú radosť. Ešte nikdy ste nepripravovali nič tak jednoduchého, ako sú rožky z kyslej smotany.

Aj napriek tomu, že tu pracujete s kváskom, nemusíte sa ničoho báť. Toto cesto na famózne rožteky sa podarí vždy. A to aj úplným začiatočníkom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml jogurtu
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml olej
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 vajcia
  • 40 g čerstvého droždia
  • 2 lyžičky soli
  • 700 g hladkej múky

NÁPLŇ

  • 200 g studeného masla
  • 200 g strúhaného syra
  • žĺtok (na potretie)

Takto budeme postupovať:

  1. Zmiešame jogurt, mlieko a smotanu, pridáme cukor, kvasnice a 4 malé lyžičky hladkej múky. Počkáme, než vzíde kvások.
  2. Potom zvyšné ostatné prísady a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a hornú stranu zastrúhame studeným maslom. Potom zrolujeme a necháme odpočívať 20 minút.
  4. Potom cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten rozkrojíme na 5 pruhov. Pruhy nakrájame tak, aby nám vznikli malé trojuholníčky. Tie zasypeme syrom, zarolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: receptzasvakidan.blogspot.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.