Tieto nátierky si budete pamätať ešte zo školských čias. Budete po nich opäť zalizovať

Možno si aj vy ešte spomínate sa výborné nátierky zo škôlky. Pomôžeme vám pripomenúť si túto chuť vďaka receptom, ktoré prezradila skúsená kuchárka.

Tiež už dostávate chuť na niektorú z nich ? )

1. Vajíčková nátierka:
Klasikou je určite vajíčková nátierka, ktorá je veľmi sýta a výdatná. Čo na ňu budete potrebovať?

Reklamy

4 natvrdo varené vajcia
1 polievková lyžica horčice
200 g jemného tvarohu
trochu pažítky
1 menšia cibuľa

Jedno uvarené vajíčko spolu s cibuľou dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Pridáme horčicu, tvaroh a zvyšné tri vajíčka nakrájané na drobné kúsky. Nátierku dobre premiešame a môžeme servírovať. Pre vylepšenie chuti môžete chlebík s nátierkou posypať pažítkou.

2. Syrová nátierka s cesnakom
Ďalšou obľúbenou nátierkou nejedného stravníka je syrová. Jej výhodou je najmä jednoduchá a rýchla príprava. Čo budete potrebovať?

100 g taveného syru (syrokrém)
2 polievkové lyžice masla
1 strúčik cesnaku
50 g nastrúhaného syru
mlieko podľa potreby

Pripravené suroviny zmiešame dokopy, až kým nebude nátierka hladká. Ak sa vám zdá nátierka príliš hustá, môžete do nej priliať trochu mlieka.

3. Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka, nazývaná tiež šmirkas alebo šmirkáš patrí medzi slovenskú klasiku. Čo budete potrebovať?

125 g čerstvej bryndze
100 g jemného tvarohu
1 polievkovú lyžicu bieleho jogurtu
bylinky podľa chuti (kôpor, pažítka, cibuľka,…)
sladká paprika

Všetky suroviny zmiešame dokopy, kým sa nám vytvorí hladká hmota. Takúto nátierku môžeme dochutiť vybranými bylinkami a podávať môžeme na chlebíku posypanom mladou cibuľkou, alebo bylinkami podľa vlastného výberu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: zenyvedia.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.