Tieto kapustové rezne od susedky zbožňuje celá rodina: Konečne mám recept!

Jedli ste už niekedy kapustové rezne? Ak nie, potom ani netušíte, o čo všetko ste prišli. My vám však práve teraz ponúkame šancu napraviť to. Pripravte si fantastické kapustové rezne spolu s nami…

Klasický rezeň je plátok bravčového, kuracieho, hovädzieho alebo aj teľacieho mäsa vypražený v cestíčku, alebo strúhanke. Kto to kedy videl, aby sa vyprážala zelenina? A ešte k tomu z kapusty! Tak teda videli to už mnohí a všetkým to chutilo. Žiadna tepelne spracovaná zelenina nechutí lepšie, než kapusta v zlatistom obale.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1kg kapusta
  • 3 vajíčka
  • 50g strúhanky
  • soľ podľa chuti
  • slnečnicový olej
  • korenie od chut

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Kapustu si nakrájame na polmesiačiky, ako to vidíme na obrázku. Predstavte si, že krájate na mesiačiky napríklad pomaranč. Takto nakrájanú kapustu dáme vyvariť do slanej vody, aby jemne zmäkla. Keď sme kapustu vyvarili, preložíme ho do sitka, aby z nej dôkladne stiekla voda.
  • Rozšľaháme si vajcia, pridáme do nich soľ a korenie. Strúhanku si vysypeme do inej nádoby. Teraz striedavo namáčame kapustu do korenených vajec a strúhanky. Pripravujte kapustu v trojobale, bude to veľmi chutné a chrumkavé.
  • Smažíme do zlatista z oboch strán a podávame napríklad s pečenými zemiačikmi a smotanovo cesnakovým dipom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  myjsmezeny.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.