Tieto chutné, karamelové rezy sú u nás tak obľúbené, že rovno vždy pripravujem doma dvojité porcie

Dnes sme si pre Vás pripravili báječný recept, ktorý chutí skutočne báječne.

Jedná sa o božské karamelové rezy!

Príprava je vcelku jednoduchá takže ju zvládnu aj menej skúsení milovníci zákuskov.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Čo budeme potrebovať na cesto:

  • 1 ks banán
  • 4 ks vajcia
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 100 ml olej
  • 10 g škorice
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 4 lyžice kr. cukor

Čo budeme potrebovať na náplň:

  • 300 g Kr. cukor
  • 200 ml smotana na šľahanie
  • 150 g masla
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 4 ks banán

Čo budeme potrebovať na ozdobu:

  • 50 g čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
  • Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.
  • V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
  • Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko
  • 1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.
  • Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Všetci hostia si už po prvom súste pýtali recept: Kokosový koláčik s jemným vanilkovým krémom

Babičkine zemiakové hniezda: Spojenie prílohy a mäska v tomto prípade funguje naprosto dokonale!

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.