Tie najlepšie BABIČKINE domáce orechové laskonky podľa jej receptáru Na tento recept nedám dopustiť!

Laskonky sú výborné, jemné, orechové sú najlepšie. Sú vhodné pre slávnostné príležitosti. My si ich pripravujeme aj iba tak.

Nikdy sme ich vlastne ani nepripravovali inak, keďže sme si tento recept okamžite zamilovali!

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

SUROVINY NA 25 PORCIÍ:
6 ks bielky
300 g kryštálový cukor jemný
100 g práškový cukor
2 lyžice polohrubá múka
160 g mleté vlašské orechy

Plnka:
200 g práškový cukor
50 ml káva zrnková mletá uvarená
50 ml mlieko
20 g hladká múka
1 bal.vanilkový cukor DrOetker
250 g maslo

Takto budeme postupovať:

Orechový sneh: bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou do peny. Odstavíme a po miernom vychladnutí zamiešame práškový cukor, mleté orechy a polohrubú múku.
Plech vyložíme papierom a pomocou formy vytvoríme laskonky tak, že do otvorov pomocou lyžice dáme kôpky snehu, uhladíme a dáme sušiť do vopred vyhriatej rúry. Ja som sušila pri 100 ° C, asi 30 minút. Necháme ich vychladnúť a plníme.

Plnka: 4 polievkové lyžice cukru skaramelizujeme, pridáme precedenú zrnkovú kávu (50 ml), múku rozmiešanú v 50 ml mlieka a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Občas premiešame.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme so zvyšným cukrom pomocou elektrického šľahača a po častiach pridávame vychladnutú kašu. Vyšľaháme na hladký krém.
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka a spájame po dve usušené laskonky.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: nejrecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.