Bravčové kotlety sú vďačný kus mäsa, pretože sa dajú robiť nielen na mnoho spôsobov, ale chutia dokonca aj deťom. Nikto z nich nemusí vyberať mastné časti a tak sú doma všetci spokojní.
Aby však boli spokojné nielen deti, ale aby ste ulahodili aj svojmu náprotivku, pripravte si fantastické bravčové kotlety na pive.
Zaručujeme Vám úspech a doma Vás budú nosiť na rukách za taký chutný pokrm.
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 800g bravčového karé
- soľ podľa chuti
- červenú papriku podla chuti
- 5 cibuľou
- 4 PL olivového oleja
- 50g sušených marhúľ
- 50g sušených sliviek
- 50g hrozienok
- 1 pohár tmavého piva
- 2 bobkové listy
Takto budeme v recepte postupovať:
- Mäso si v celku umyjeme a osušíme. Zo všetkých strán ho posolíme a posypeme červenou paprikou, aby bolo celé červené. Takto pripravený kus mäsa dáme do chladničky na noc.
- Cibuľu si narežeme na hrubšie kolieska. Sušené ovocie sparíme vriacou vodou, aby pred pečením zmäklo.
- Vezmeme si celý kus mäsa a narežeme ho na cca 10-12 plátkov. Každý plátok ešte posolíme, prípadne môžeme posypať aj červenou paprikou. Pekáč si vymastíme olivovým olejom.
- Vezmeme si plátok mäsa a priložíme naň dve kolieska cibule a vložíme na pekáč „nastojato“. Postup opakujeme pri všetkých plátkov.
- Na pekáč vysypeme rovnomerne oprané slivky, marhule aj hrozienka a celé to podlejeme pivom. Na záver pridáme do piva bobkový list.
- Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170-190 stupňov na cca 120 minút. Počas pečenia sa uistite, že sa kôrka mäsa nepripeká. Ak sa začnete pripekať, potom znížte teplotu pečenia.
- Mäsko konzumujeme ešte teplé, vychladnuté nechutí tak dobre. Pri chuti piva sa nemusíte báť, že ju Vaše deti pocíti. S pečením sa všetok alkohol odparí. Jedlo podávajte s pečenú zeleninou, čerstvým šalátom, alebo s zemiačiky.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: myjsmezeny.cz