TENTO Staroslovenský recept si jednoducho zamilujete: Kapustové listy plnené mletým mäsom a ryžou.

Možno tento recept už dávno poznáte a možno nie. Tentokrát sme si ho ale pripravili podľa starého staroslovenského receptu, ktorý Nás jednoducho očaril!

Vyskúšali ste už niekedy plnenú hlávkovú kapustu mletým mäsom a ryžou? Prinášame vám totiž jeden prastarý slovenský recept, ktorý poznali ešte naše prababičky, a vy si ho dnes môžete vyskúšať tiež.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • kyslá kapusta
  • soľ, korenie a sladká paprika
  • 2 ks vajec 
  • 2 kg predvarenej ryže 
  • 2 kg mletého bravčového mäsa 
  • 2 ks väčšie hlávky kapusty 

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso dochuťte soľou, korením a sladkou červenou paprikou, pridajte predvarenú ryžu, vajcia a všetko premiešajte.
  2. Akonáhle budete mať náplň hotovú, pripravte si kapustu. Celú hlávku kapusty ponorte na pár minút do vriacej vody, aby zmäkla. Následne postupne odlupujte celé listy, ktoré vložíte opäť do vriacej vody a povaríte približne 2 minúty.
  3. Uvarené listy potom začnite plniť mäsovo-ryžovou zmesou (do každého listu dajte 1,5-2 lyžice zmesi a zrolujte).
  4. Na dno hrnca dajte kyslú kapustu, na ktoré následne vyskladajte plnené kapustové listy jeden vedľa druhého, aby na sebe boli namáčknuté.
  5. Zalejte ich vodou a varte približne 10 minút. Následne všetko môžete ešte nechať v rúre dôjsť.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Budete sa oblizovať!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.