Tento recept je poklad: Za túto nakladanú slaninu by ma chlap len na rukách nosil!

Dnes sme si pre Vás pripravili perfektný recept na chutnú nakladanú slaninu, ktorou nepohrdne asi nikto.

Zavárať a uchovávať predsa nemusíme len uhorky, nie?

Tento recept si zaručene obľúbite!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 kilogramy slaniny
  • 2 litre vody
  • 400 gramov soli

Do každej litrové pohára potom ešte budete vkladať:

  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • bobkový list,
  • 2 až 3 guľôčky korenia
  • 5 až 6 guličiek čierneho korenia. Množstvo vyššie uvedeného mäsa vám vystačí na šesť litrových pohárov.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv je nutné si pripraviť soľný nálev. Vo veľkom hrnci rozpustite vo vode soľ a dajte na platňu variť. Potom sa pustite do prípravy slaniny. Tú si umyte, osušte, nakrájajte na väčšie kúsky a natlačíme postupne do všetkých šiestich pohárov.
  2. Nádoby na nakladanie by mali byť skutočne dobre vymyté a suché, najlepšie sterilizované, aby sa mäso predčasne nekazilo. Následne k mäsu do pohárov pridajte strúčiky cesnaku, bobkové listy, nové korenie, čierne korenie, pridať môžete aj obľúbené bylinky, ako je potrebné kôpor a na záver všetko zalejte pripraveným soľný roztokom až po vrch. Poháre dobre zaviečkujte.
  3. Pripravené mäsové pochúťky vložte v pohároch do hlbokého a veľkého hrnca, ktorý je vhodný na zaváranie. Do neho potom nalejte vodu, aby v nej boli ¾ nádoby s mäsom ponorené. Sterilizujte na miernom plameni asi dve hodiny.
  4. Po uplynutí doby poháre vyberte, otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Neskôr nádoby so slaninou vložte ešte do chladničky, než sa všetka soľ nezrazí. Nakoniec uchovávajte na tmavom a chladnom mieste, ako je napríklad pivnica.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  souspark.ru/pjatiminutka-idealnaja-zakuska-na-vse-sluchai-zhizni-salo-v-rassole

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.