Tento mamičkin koláč som si zamilovala: Rýchly šľahačkový zákusok so smotanovým krémom

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výborný recept na obľúbenú maškrtu našej mamičky.

Nikdy sa jej jednoducho nevieme dojesť.

Chutí skutočne výborne!

Pochutnajte si na božskom koláči, ktorý budete chcieť po prvom ochutnaní, pripravovať opakovane. Zamilujete si ho ihneď.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 25 dkg polohrubej múky
  • 10 dkg cukru
  • 5 dkg masla
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 1 lyžica medu,
  • 1 lyžička sódy na pečenie

KRÉM

  • 1 liter mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 20 dkg masla
  • 15 dkg práškového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru.
  • 250 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte prísady na cesto. Rozdeľte cesto na dve rovnaké polovice. Jednotlivé pláty pečiete v plechu, ktorý ste vystlali papierom na pečenie.
  2. Pečieme na 180 stupňov po dobu 5-10 minút. Teraz pripravíme krém. Vymiešajte maslo s cukrom.
  3. Uvarte puding podľa návodu na obale. Do horúceho krému pridajte žĺtky a varte do úplného zhustnutia.
  4. Potom ihneď odstavte a keď sa puding ochladí, pridajte do neho maslo s cukrom. Nakoniec vyšľahajte smotanu.
  5. Teraz už stačí len koláč poskladať. Na plát naneste všetok krém. Na krém potom príde smotana.
  6. Všetko pekne uhlaďte. Priklopte druhým plátom a zasypte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept na šľahačkový koláč aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.