Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláčik, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ukážeme vám, ako si pripraviť výborný dezert s orieškovým krémom. Tento recept je vhodný aj pre začínajúcich kuchárov a kuchárky.
Reklamy
Lahodný dezert s orieškovým krémom
Čo budete potrebovať:
Na cesto budeme potrebovať:
- 200 g nesoleného masla izbovej teploty
- 100 g cukru
- 5 žĺtkov
- 100 ml mlieka (1/2 šálky)
- 300 g hladkej múky (2 1/2 šálky)
- 16 g prášku do pečiva (1 lyžička + 1 lyžička)
- 5 vaječných bielkov + štipka soli
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
Na plnenie budeme potrebovať:
- 200 g mliečnej čokolády
- 200 g nesoleného masla
- 100 ml mlieka (1/2 šálky)
- 100 g nasekaných lieskových orieškov (1 šálka)
- 50 g nasekaných mandlí (1/2 šálky)
- 140 g cukru (3/4 hrnčeka)
Na posypanie budeme potrebovať:
- 50 g nasekaných lieskových orieškov (1/2 šálky)
Takto budeme postupovať v príprave:
- Vložte bielky do nádoby a pridajte štipku soli. Šľahajte ich, až zbelejú a vytvorí sa pena.
- Cesto: Do misy kuchynského robota vložte nesolené maslo a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach a postupne počas šľahania pridávajte žĺtky, prilievajte mlieko a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešajte a nakoniec vmiešajte vyšľahané bielky. Rozdeľte cesto na dve časti.
- 1/2 cesta rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 34 x 22 cm.
- Pečte v predhriatej rúre 10 minút na hornom/spodnom ohni pri 180 °C a potom ho vyberte z rúry.
- Do druhej 1/2 cesta v mise pridajte kakaový prášok, premiešajte ho a tiež ho rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 34 x 22 cm.
- Pečte v predhriatej rúre 10 minút na hornom/spodnom ohni pri 180 °C a potom ho vyberte z rúry.
- Plnenie: Nalámte mliečnu čokoládu do malej hrnčeka, pridajte nesolené maslo a nalejte mlieko. Varte na miernom ohni, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia. Potom pridajte nasekané lieskové oriešky zmiešané s mandľami a prisypte cukor. Zamiešajte a potom z ohňa odstráňte a prelejte do misy. Nechajte trochu vychladnúť.
- Na upečené kakaové cesto nalejte hotovú náplň, pekne ju rozotrite a vyhladíte. Potom prikryte druhou polovicou čistého upečeného cesta a znovu nalejte náplň. Pekne ju vyhladíte a nakoniec posypte nasekanými lieskovými orieškami.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Babičkina maškrta s vanilkovým pudingom, kokosom a orechmi: Nikdy jej nie je dosť!
Toto sú tie najchutnejšie bravčové taštičky na svete: Jednoduchý a BLESKOVÝ recept, ktorý nás nikdy nesklamal!