Tento lahodný dezert s orieškovým krémom je u nás vždy číslom jedna!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláčik, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ukážeme vám, ako si pripraviť výborný dezert s orieškovým krémom. Tento recept je vhodný aj pre začínajúcich kuchárov a kuchárky.

Reklamy

Lahodný dezert s orieškovým krémom

Čo budete potrebovať:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 200 g nesoleného masla izbovej teploty
  • 100 g cukru
  • 5 žĺtkov
  • 100 ml mlieka (1/2 šálky)
  • 300 g hladkej múky (2 1/2 šálky)
  • 16 g prášku do pečiva (1 lyžička + 1 lyžička)
  • 5 vaječných bielkov + štipka soli
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku

Na plnenie budeme potrebovať:

  • 200 g mliečnej čokolády
  • 200 g nesoleného masla
  • 100 ml mlieka (1/2 šálky)
  • 100 g nasekaných lieskových orieškov (1 šálka)
  • 50 g nasekaných mandlí (1/2 šálky)
  • 140 g cukru (3/4 hrnčeka)

Na posypanie budeme potrebovať:

  • 50 g nasekaných lieskových orieškov (1/2 šálky)

Takto budeme postupovať v príprave:

  1. Vložte bielky do nádoby a pridajte štipku soli. Šľahajte ich, až zbelejú a vytvorí sa pena.
  2. Cesto: Do misy kuchynského robota vložte nesolené maslo a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach a postupne počas šľahania pridávajte žĺtky, prilievajte mlieko a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešajte a nakoniec vmiešajte vyšľahané bielky. Rozdeľte cesto na dve časti.
  3. 1/2 cesta rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 34 x 22 cm.
  4. Pečte v predhriatej rúre 10 minút na hornom/spodnom ohni pri 180 °C a potom ho vyberte z rúry.
  5. Do druhej 1/2 cesta v mise pridajte kakaový prášok, premiešajte ho a tiež ho rozvaľkajte na plech vyložený papierom na pečenie o rozmeroch 34 x 22 cm.
  6. Pečte v predhriatej rúre 10 minút na hornom/spodnom ohni pri 180 °C a potom ho vyberte z rúry.
  7. Plnenie: Nalámte mliečnu čokoládu do malej hrnčeka, pridajte nesolené maslo a nalejte mlieko. Varte na miernom ohni, kým sa čokoláda a maslo nerozpustia. Potom pridajte nasekané lieskové oriešky zmiešané s mandľami a prisypte cukor. Zamiešajte a potom z ohňa odstráňte a prelejte do misy. Nechajte trochu vychladnúť.
  8. Na upečené kakaové cesto nalejte hotovú náplň, pekne ju rozotrite a vyhladíte. Potom prikryte druhou polovicou čistého upečeného cesta a znovu nalejte náplň. Pekne ju vyhladíte a nakoniec posypte nasekanými lieskovými orieškami.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina maškrta s vanilkovým pudingom, kokosom a orechmi: Nikdy jej nie je dosť!

Toto sú tie najchutnejšie bravčové taštičky na svete: Jednoduchý a BLESKOVÝ recept, ktorý nás nikdy nesklamal!

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.