Tento karamelový krémeš nemá asi fakt žiadnu chybu: Pudingovo-smotanový zákusok, ktorý sme si hneď doma obľúbili!

Označil ho za najchutnejší zákusok pod slnkom!

Najlepšie zákusky sú spravidla tie najjemnejšie. A práve taký je pudingovo-smotanový krémeš, ktorý zvládne upiecť každá gazdinka.

Je neuveriteľne lahodný a chutí ako obláčik.

Reklamy

Nebudete veriť, že je to len koláč.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 5 PL múky
  • 3 PL kakaa
  • 3 PL slnečnicového oleja
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 5 žĺtkov
  • 4 PL cukru
  • 200 ml smotany
  • 300 g karamelové čokolády

Na polevu:

    • 300 ml smotany
    • 100 g horkej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľaháme do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré do neho zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.
  • Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanú na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k vychladnutému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.
  • Na záver si vo šľahačke rozpustite čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.
  • Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte schladiť aspoň na 2 hodinky.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.nosalty.hu/ajanlo/11-isteni-egyszeru-kremes-torta-fel-oran-belu

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.