Označil ho za najchutnejší zákusok pod slnkom!
Najlepšie zákusky sú spravidla tie najjemnejšie. A práve taký je pudingovo-smotanový krémeš, ktorý zvládne upiecť každá gazdinka.
Je neuveriteľne lahodný a chutí ako obláčik.
Reklamy
Nebudete veriť, že je to len koláč.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Na cesto:
- 5 vajec
- 2 PL kryštálového cukru
- 5 PL múky
- 3 PL kakaa
- 3 PL slnečnicového oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 5 žĺtkov
- 4 PL cukru
- 200 ml smotany
- 300 g karamelové čokolády
Na polevu:
-
- 300 ml smotany
- 100 g horkej čokolády
Takto budeme v recepte postupovať:
- Žĺtky oddeľte od bielkov, bielky vyšľaháme do tuhej peny. V miske si zmiešajte cukor, žĺtky, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Ručným mixérom vymiešajte do hladka a potom pridajte bielky, ktoré do neho zamiešajte už len vareškou. Piškótové cesto vylejte na pekáč vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20-25 minút. Po upečení cesto vyberte, oddeľte od papiera na pečenie a nechajte vychladnúť.
- Kým sa cesto pečie, pripravte si krém. V 400 ml mlieka s cukrom si uvarte hustý puding. Zvyšných 100 ml mlieka varte so žĺtkami a s karamelovou čokoládou nasekanú na menšie kúsky. Na záver pridajte žĺtkovo čokoládovú zmes do pudingu a dôkladne premiešajte, alebo vyšľahajte s ručným mixérom, aby sa zmes dobre spojila. Vyšľahajte šľahačku a pridajte k vychladnutému pudingovo-žĺtkovému krému. Poriadne premiešajte.
- Na záver si vo šľahačke rozpustite čokoládu a potom ju mierne vyšľahajte.
- Mierne vychladený vanilkový krém naneste na cesto a naň dajte čokoládovú polevu. Zákusok dajte schladiť aspoň na 2 hodinky.
Mňam!
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: www.nosalty.hu/ajanlo/11-isteni-egyszeru-kremes-torta-fel-oran-belu