Tento kakaový medovník od susedky som si zamilovala: Konečne mi dala recept!

Predstavujeme Vám recept na úžasnú medovú tortu. Torta vyzerá úžasne a doslova sa taví v ústach. Túto kakaovou verziu klasického medovníka si zamiluje úplne každý. Našťastie je recept jednoduchý, takže ho môžete pripravovať často.

Domáci medovník je lepší ako kupovaný nielen zložením, pretože neobsahuje žiadne konzervanty, dochucovadlá ,ani nadbytok cukru. Naviac je pripravený s láskou a všetci vieme, že to je tá najlepšia ingrediencie.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 3 ks vajcia
  • 0,5 lyžičky soli
  • 260 g cukor
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice kakaa
  • 120 g masla
  • 1,5 lyžice sódy
  • 350 g múky

zloženie krému

  • 300 ml mlieko
  • 1 vajce
  • 40 g škrobu
  • 230 g cukru
  • 80 g masla
  • 100 g kyslej smotany
  • 250 ml smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Vajcia zmiešajte s cukrom a soľou do hladkej zmesi. Pridajte kakao a med a znova premiešajte. Zmes zahrejte na sporáku a za nízkej teploty varte, kým sa cukor a maslo nerozpustí. Po zhustnutí odstavte z tepla.
  • Pridajte sódu a premiešajte. Pridajte múku a premiešajte. Cesto vyvaľkajte a rozdeľte na 6 častí a odložte ich do chladničky.
  • Pripravte krém. Vajcia rozmiešajte so soľou cukrom a škrobom a premiešajte. Mlieko priveďte do varu a vlejte pripravenú zmes pridajte kyslú smotanu a povarte, kým zmes nebude hustá. Po vychladení vmiešajte maslo a premiešajte. Cestá si pripravte a zostavte tortu. Prestriedajte vždy vrstvu cesta a krému. Pečte pri 180 stupňoch po dobu 7-8 minút. Nakoniec povrch posypte kakaom a nechajte zákusok pred podávaním stuhnúť v chladničke.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kyharimvmeste.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.