Ten najlepší domáci orechový krémeš s luxusným krémom: V Maďarsku nemá konkurenciu!

Zdieľať na Facebooku

Dnes vás oboznámime s úžasne jednoduchým receptom na maďarský krémeš. Chuť orechov a vanilkového krému úplne zamatovej konzistencie, je dokonalá.

Reklamy

Každé sústo sa stáva kulinárskym pôžitkom. Dezert nájdete aj na pultoch kvalitných cukrární.

Reklamy

Niet divu….

Reklamy

Je naozaj luxusná záležitosť  a vždy sa s ňou do posledných odrobiniek nebudete chcieť rozlúčiť!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 80 g cukru kryštál
  • 100 g mletých orechov
  • 100 g rozdrvených piškót
  • 5 vaječných bielkov
  • 2 žĺtky
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

KRÉM

  • 3 žĺtky
  • 2 balenia zlatého klasu (originálne krémový prášok s vanilkovou príchuťou)
  • 5 lyžíc cukru kryštál
  • 700 ml mlieko
  • 100 g masla
  • 300 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne aj mleté ​​orechy zmiešané s rozdrvenými piškótami. Jemne premiešame spoločne so snehom a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Najvhodnejšie je plech 40 × 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov 8-10 minút. Keď cesto vychladne, pozdĺžne ho rozrežeme napoly.
  2. Teraz prichádza na rad krém. 500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, žĺtky a cukor. Keď mlieko začne vrieť, odstavíme z plameňa a vmiešame pudingovo-žĺtkovú zmes. Rozmiešame a vrátime na mierny plameň. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý hladký krém. Maslo našľaháme v samostatnej mise a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingového krému. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky.
  3. Na prvý plát cesta navrstvíme pudingový krém, preložíme druhým plátom cesta a nakoniec navrstvíme na vrch ušľahanú šľahačku. Ozdobíme čokoládovými pilinkami a dáme cez noc vychladiť.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kolaci.biz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.