Tavený syr z obchodu mi už vôbec nechutil. Potom som našla tento recept na domáci tavený syr a od tej doby ho v obchode nekupujem

Domácí tavený syr, ktory si natriete na chlieb, je pripravený na základe čerstvého syra, má neuveriteľnú chuť a topí sa v ústach. Ponúkame Vám recept na domáci tavený syr, ktorý je veľmi jednoduchý. Aby sa však dal naozaj dobre rozotierať, mali by ste dodrží postup do bodky presne.

Domáci roztierateľný syr má neuveriteľnú chuť. Či už si ho dáte s pikantným sendvičom, alebo s obyčajným šunkovým rožkom, získa si Vaše srdce a bude ho milovať celá Vaša rodina. Skúste ho pripraviť doma aspoň raz. A už nikdy ho nekúpite v obchode.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 500g jemného hrudkovitého tvarohu
  • 1 vajce
  • 1 lyžičku sódy
  • 100 g masla izbovej teploty
  • soľ podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Na prípravu smotanového roztierateľného syra si pripravte vyššiu nerezovú misku a menší hrniec. Syr sa pripravuje vo vodnom kúpeli, preto dbajte na to, aby hrniec a miska do seba zapadali. Hrniec zalejte do polovice vodou a nechajte priviesť do varu. Zatiaľ si pripravte zmes, ktorú budete potom variť.
  • Na prípravu roztierateľného syra je najlepšie, ak tvaroh nie je úplne suchý. Preto môžete použiť jemný hrudkovitý alebo úplne jemný tvaroh. Tieto majú oproti obyčajnému hrudkovitému tvarohu vyššiu vlhkosť, preto sa s nimi dobre pracuje.
  • Zmiešajte v miske tvaroh, vajcia, soľ, sódu, zmäknuté maslo a všetko zmixujte ponorným mixérom. Maslo neohrievajte v mikrovlnke ani na ohni. Syr nebude mať takú konzistenciu, akú by mal mať. Maslo musí byť pevné, ale zároveň dostatočné mäkké, aby sa dalo rozmixovať.
  • Pokiaľ má zmes jednotnú konzistenciu, môžete ju dať variť do vodného kúpeľa. Na hrniec s vriacou vodou položte nerezovú misku a dajte veľký pozor na to, aby dno misky nebolo v priamom kontakte s vodou. Varte syr vo vodnom kúpeli za stáleho miešania až kým sa nerozpustí celá hmota. Konzistencia by mala byť veľmi viskózna a tiahla. Pokiaľ chcete syr ochutiť, počas varenia pridajte do zmesi korenia.
  • Ak ste dosiahli potrebnú konzistenciu, pripravte si formu, do ktorej budete syr ukladať. Najlepšia je nerezová nádoba, ale pokojne môžete použiť aj klasickú plastovú dózu. Tekutú zmes nalejte do formy a nechajte ju pri izbovej teplote kým úplne nevychladne. Potom dózu uzavrite a dajte ju zase do chladničky, kde by zmes mala úplne stuhnúť.
  • Po dodržaní tohto postupu sa budete tešiť z kvalitného domáceho roztierateľného syra, ktorý je nielen zdravý, ale aj výnimočne chutný.

S tými z obchodu sa nedá ani porovnať!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.