Táto vajíčková pomazánka nám chutí zo všetkých úplne najviac: Inak ju už ani nepripravujem!

Slovenská kuchyňa má mnoho svojich charakteristických rysov a pokrmov. Jedným z nich sú práve nátierky všetkých možných druhov a chutí.

Iste sa Vám nejaká vybaví.

Veľmi typickou je nátierka vajíčková.

Ak sa týmto nátierkam v obchode vyhýbate , pretože máte strach z konzervantov, alebo prílišnéj tučnosti, nie je nič ľahšieho než si pripraviť domácu vajíčkovú nátierku.

Reklamy

Skúste napríklad tento recept!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
  • 6 varených vajec
  • polovica cibule
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžička sladkej horčice
  • mletá rasca
  • soľ, korenie
Takto budeme postupovať:

Oddeľte žĺtky a bielky nakrájajte na väčšie kúsky. Žĺtky rozdrvte vidličkou a zmiešajte ich s majonézou, kyslou smotanou, horčicou a korením. Potom vmiešajte bielky a nakrájanú cibuľu.

Pred podávaním nechajte odpočívať minimálne 2 hodiny v chladničke.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Čo hovoríte na tento receptík? Vyskúšate?

Určite sa oplatí vyskúšať:-)

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.