Slovenská kuchyňa má mnoho svojich charakteristických rysov a pokrmov.
Jedným z nich sú práve nátierky všetkých možných druhov a chutí.
Iste sa Vám nejaká vybaví.
Reklamy
Veľmi typickou je nátierka vajíčková.
Ak sa týmto nátierkam v obchode vyhýbate , pretože máte strach z konzervantov, alebo prílišnéj tučnosti, nie je nič ľahšieho než si pripraviť domácu vajíčkovú nátierku.
Skúste napríklad tento recept!
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 6 varených vajec
- polovica cibule
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 lyžička sladkej horčice
- mletá rasca
- soľ, korenie
Takto budeme postupovať:
Oddeľte žĺtky a bielky nakrájajte na väčšie kúsky. Žĺtky rozdrvte vidličkou a zmiešajte ich s majonézou, kyslou smotanou, horčicou a korením. Potom vmiešajte bielky a nakrájanú cibuľu.
Pred podávaním nechajte odpočívať minimálne 2 hodiny v chladničke.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Čo hovoríte na tento receptík? Vyskúšate?
Určite sa oplatí vyskúšať:-)
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: ketkes.com