Táto slaná torta je asi najlepší nápad na slané predjedlo: Je skutočne chutná!

Zdieľať na Facebooku

V dnešnej dobe nájdete všade toľko receptov na predjedlá, že svojich hostí ničím špeciálnym už neprekvapíte. My sa však nevzdávame a ďalej hľadáme nové chute a originálne jedlá, ktoré budú nielen krásne vyzerať, ale hlavne chutiť.

Reklamy

Dneska vám prináša zaujímavý recept, ktorý sa síce tvári ako dezert ale je to chutné predjedlo v tvare torty. Tak, pustime sa do toho.

Je to skvelý recept!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Kuracia pečeň 400g
Ryža 80g
Maslo 50g
4 vajcia
5 polievkových lyžíc kyslej smotany
2 polievkové lyžice pšeničnej múky
250g tvarohového syru
1 cibuľa
1 mrkva
1 struk cesnaku
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
Štipka sódy bikarbóny
Soľ podľa chuti
Muškátový orech na dochutenie
Mleté čierne korenie podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

1.) Ryžu zalejeme studenou vodou na strednom ohni, privedieme do varu a varíme 10 minút. Potom do nej pridáme očistenú kuraciu pečeň a varíme ďalších 5-7 minút.

2.) Hotovú ryžu a pečeň vytiahneme a dáme do nádoby z mixéra. Pridáme k nim polovicu naberačky ryžového vývaru, soľ, štipku muškátového orieška, maslo a rozmixujeme zmes do hladka. Hotovú zmes vložíme do samostatnej nádoby a necháme ju vychladnúť.

3.) Na pripravenie omeletového korpusu zmiešame 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kyslej smotany, soľ, sódu a múku. Zmes poriadne premiešame. Na zahriatú panvicu pridáme slnečnicový olej a smažíme 3 vajcové palacinky. Keď sú hotové, položíme ich na papierový obrúsok, aby stratili prebytočný tuk.

4.) Cibuľu nakrájame na kocky, rozdrvíme na hrubom strúhadle a smažíme na slnečnicovom oleji do zlatého odtieňa. Zmiešame zeleninu s tvarohom, pridáme strúčik cesnaku a citrónovú šťavu. Všetky prísady dôkladne premiešame

5.) Prichystáme si všetky zmesi, ktoré nám vznikli. Na túto tortu môžeme použiť akúkoľvek formu, my sme si vybrali okrúhly tvar. Základňu bude tvoriť vajcová palacinka, ktorú natrieme tretinou tvarohovej hmoty a tú potrieme pečeňovou paštétou. Toto zopakujeme trikrát, keďže máme 3 palacinky.

6.) Kryt misky prikryjeme lepiacou fóliou a cez noc umiestnime do chladničky. Vrchol torty môžeme potrieť kyslou smotanou a posypať nasekanou petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.