Táto pudingová fajnová maškrta „SLADKÝ SEN“ sa stala našou obľúbenou : Deti sa idú za ním „potrhať“ a ja už robím rovno dvojitú porciu!

Dnes sme si pre vás pripravili báječnú maškrtu, ktorú si skutočne obľúbila celá naša rodina okamžite po prvom upečení.

Zjedol sa behom chvíľky a hneď pýtali doma ďalší.

Tohto zákusku sa jednoducho nedá prejesť, pretože chutí skutočne na jednotku!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 125 gramov masla
  • 125 krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 100 gramov polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • polku balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 gramov kyslej smotany
  • 4 až 5 zrelých banánov
  • 600 mililitrov mlieka
  • 40 gramov cukru
  • 1 vrecúško a pol pudingového prášku s príchuťou vanilka
  • 50 gramov mliečnej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V hlbšej mise si vyšľahajte zmäknuté maslo spolu s cukrom, potom pridajte vajcia, preosiatu polohrubú múku, kypriaci prášok a kakao a vytvorte hladké polotekuté cesto. K ruky si následne vezmite plech (22 x 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a vlejte do neho pripravenej kakaové cesto. Rovnomerne rozotrite a dajte do rúry piecť na 25 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  2. Než sa korpus na tortu upečie, pripravte si klasickým spôsobom podľa návodu pudingový krém s príchuťou vanilky. Potom vyberte kakaový korpus z rúry, nechajte ho vychladnúť a následne položte na jeho povrch plátky zrelých banánov a tie nakoniec rovnomerne prelejte pudingovým krémom. Puding potom ešte ozdobte rozpustenou mliečnou čokoládou. Celý dezert dajte ideálne cez noc vychladiť a stuhnúť do chladničky.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net/prajitura-cu-blat-de-cacao-banane-si-budinca-un-desert-iubit-de-toti-copiii

Vyskúšajte tiež:

Piškótové mini-jablčníky: Zoberiete si 2 jabĺčka a takto s nimi pripravíte maškrtu pre celú rodinu!

Toto je výborný vrstvený dezert s kyslou smotanou

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.