Taký dobrý zákusok som nejedla, ani nepamätám: Tvarohový “RIŠKO” nemá konkurenciu!

Dnes sme si pre vás pripravili výbornú maškrtu, ktorú si obľúbila celá naša rodina. Prvýkrát som ho skúšala u svokry na oslave a odvtedy sa ho aj s deťmi nevieme dojesť.

Reklamy

Chutí skutočne famózne!

Tento recept si pripnite na chladničku 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

    • 2 vajcia
    • 3/4 hrnček Kr. cukor
    • 1/2 hrnček oleja
    • 2 hrnčeky hladká múka
    • 1 hrnček mlieka
    • 1 vanilkový cukor
    • 1 ks prášok do pečiva
    • 3 lyžice kakaa
    • Trochu Granko (asi 2 lyžice)

krém:

    • 700 ml mlieka
    • 2 vanilkové pudingy alebo aj smotanové
    • cukor podľa chuti
    • 2 tvarohy
    • rum podľa chuti
    • 1/2 masla

Poleva (Voliteľne):

    • 2 kyslé smotany
    • 1 čokoláda na varenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky suroviny na cesto okrem kávy a kakaa zmiešame dohromady a vymiešame jednotné cesto.
  2. Polovicu cesta vylejeme na plech vložený papierom na pečenie – alebo vymastený a vysypaný múkou. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, kávu nalejeme na svetlé cesto.
  3. Upečieme pri 180-200 ° C asi 20 minút (je potrebné sledovať, každá rúra pečie inak).
  4. Z mlieka a pudingov uvaríme hustý puding, ktorý nakoniec vyšľaháme s maslom a tvarohom. Tento krém nanesieme na cesto a uhladíme. Nakoniec môžete ešte urobiť polevu.
  5. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme chladnú smotanu, dobre zamiešame. Nanesieme na vrch koláča a môžeme ešte urobiť vzory. Môžete urobiť vzor len na čokoládové vrstve, alebo ľahko premiešať s tvarohovú vrstvou.
  6. Dáme vychladiť a môžeme podávať!

Sledujte video postup:

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.