Takú dobrú maškrtu som dlho nemala: Výborný susedkin koláčik ku kávičke: Konečne mám recept!

Dnes sme si pre vás pripravili výbornú maškrtu, ktorú som odkukávala od susedky už veľmi dlho.

Ku kávičke ho pripravuje pravidelne a keďže chutil skvele, tak som sa rozhodla vypýtať recept a pripraviť ho doma.

Všetci boli nadšení.

Reklamy

Dosť bolo rečí, poďme na prípravu, ktorá však nie je vôbec zložitá!

Budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Cesto:

  • 1 pohár kefíru
  • 1 pohár múky/ hladká
  • 1 pohár cukru
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 3 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 1 štipka soli

Krém:

  • 350 g kyslej smotany
  • 4 lyžice cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Základom akéhokoľvek koláča je cesto. Na jeho prípravu si môžete vziať kuchynský mixér, ktorý vám všetko uľahčí. Postupne miešajte všetky suroviny dokopy, až vznikne vláčna a nadýchaná tmavá hmota, ktorá je tou konzistenciou, ktoré potrebujete dosiahnuť.
  2. Následne cesto nalejte do klasickej okrúhle tortovej formy. Tú potom vložíte do rúry predhriatej na teplotu 180 stupňov Celzia. Po upečení necháte cesto chladnúť a potom ho pozdĺžne rozrežete na dve polovice, ktoré budú tvoriť požadované vrstvy..
  3. Vrstvený koláč sa nezaobíde ani bez krému. Vďaka dvom ingredienciám je jeho príprava maximálne jednoduchá. Opäť vám pomôže kuchynský mixér. Vezmite ho, dajte do misy smotanu s cukrom a šľahajte dovtedy, kým nebudete spokojní so vzniknutou konzistenciou.
  4. Základom je vrstva cesta, ktorú pomažeme  polovicou krému. Na ten príde druhá vrstva vášho cesta a potom zvyšok krému. A je hotovo. Všetko môžete dozdobiť napríklad pomocou omrviniek z cesta, alebo čímkoľvek iným. Následne dajte svoj dezert na pár hodín do chladničky a potom ho už môžete servírovať

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.eu/tortul-de-casa-trei-pahare-umed-si-gustos-nu-necesita-insiropare/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.