Takto chutný citrónový koláč ste rozhodne nikdy nejedli. Chcete ho skúsiť a posúdiť? Postačí vám iba 25 minút a bude hotový

Koláčov existuje celé množstvo.Väčšinou sa však používa čokoláda, orechy a podobné suroviny. My sa pozrieme na veľký unikát, ktorým je citrónový koláč. 

Už to vo vás iste bude budiť nemalú zvedavosť. Okrem iného preto, že sa môžete tešiť na veľmi zaujímavú chuť, ktorú citrón dokáže priniesť…

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Začíname tým, bez čoho sa nezaobídete a čo budete potrebovať. keď plánujete citrónový koláč, je jasné, že to bude práve citrón, ktorý je nevyhnutný. V tomto prípade sa bude jednať o 2 citróny, z ktorých bude potrebné šťava a tiež kôra. Malo by sa jednať o varianty, ktoré nie sú nijako chemicky ošetrené. 

Reklamy

Ďalej je potrebné si nachystať:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice oleja
  • ¾ hrnčeka cukru krupica
  • ¼ mištičky gréckeho jogurtu
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky jedlej sódy

Tým zoznam ingrediencií nekončí, pretože okrem základu bude treba nachystať si tiež polevu. Na tu je potrebné mať niekoľko vecí. Je však veľmi jednouchá a aby mala konzistenciu a chuť takú akú má mať, budete potrebovať:

  • 120 gramov cukru múčka
  • 1 kôru z citróna
  • 3 lyžice citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať:

Teraz sa už môžeme pustiť do prípravy, ktorá zaujme tým, nakoľko je jednoduchá. pokiaľ ide o prípravu cesta, tak to jediné čo je treba, je zmiešanie všetkých ingrediencií dohromadyMalo by vzniknúť cesto, ktoré bude ľahko tekuté a bude bez hrudiek. Ak ho máte, už ho môžete naliať do formy, ktoré bola predtým vyložená papierom na pečenie.

Akonáhle je cesto na svojom mieste, môžete sa pustiť do pečenia. Plech vložíte do rúry, ktorá bude vyhriata na klasických 180 stupňov Celzia. Doba pečenia je zhruba 20 minút. Ovplyvňuje ju hlavne to, aké vysoké bude cesto vášho pripraveného koláča. Preto odporúčame priebežne strážiť.

Krém:

Aj tu totiž zmiešate dohromady všetky ingrediencie. Akonáhle je hotovo, tak krém namažete na upečený korpus. Necháte ho stuhnúť a potom je citrónový koláč v podstate komplet hotový. Nasledujúce kroky už sú úplne samozrejmé, pretože ho necháte vychladiť, potom nakrájate a následne už môžete klasicky servírovať

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.