Tak tento nemal chybu: Lahodný smotanový dezert s dvojitou piškótou a fantastickou chuťou

V dnešnom recepte nájdete famózny múčnik, ktorý si zamilujete Vy, Vaši priatelia, aj celá Vaša rodina. Je ľahký, rozpadá sa v ústach a chuť je lahodná .

Príprava je úplne jednoduchá a zvládnete všetko za 35 minút.

Pustite sa do prípravy smotanového dezertu s dvojitým kakaovým cestom, plneným zmesou marhuľového džemu a krému.

Reklamy

Výsledok vás milo prekvapí. Chuť je famózna a príprava je rýchlo hotová.

Tento dezert vás príjemne prekvapí a určite tento geniálny kúsok budete pripravovať svojim blízkym často.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

CESTO

  • 6 vajec
  • 300 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 100 ml olej
  • 300 g múky/ hladká
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva

NÁPLŇ

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice cukor
  • 4 lyžice múky / hladká
  • lyžička vanilkovej esencie
  • 4 lyžice marhuľového džemu

KRÉM

  • 2 balenia vanilkového pudingového prášku
  • 500 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 200 g cukru
  • 250 ml smotany
  • 50 ml vody
  • 2 lyžičky želatíny

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vymiešajte vaječné bielky s cukrom, pridajte žĺtky, vodu, olej, kakaový prášok, múku a prášok do pečiva. Rozdeľte cesto na pol, a každý plát upečte v rúre pri 180 stupňoch.
  2. Že je všetko upečené spoznáte špajdlou. Teraz si pripravíme krém. Pudingový prášok varte spolu s mliekom a nechajte ho vychladnúť. Vymiešajte šľahačku dotuha. Maslo zmiešajte s chladeným pudingom, pretrepte, kým nespení, a potom opatrne pridajte smotanu. Želatínu rozpustíme vo vlažnej vode a potom ju pridajte do krému. Na 10 – 15 minút vložte krém do chladničky.
  3. Teraz oddelíme žĺtky od bielkov. Najprv vymiešajte žĺtky s cukrom do nadýchané peny.
  4. Tiež zmiešame vaječné bielky, potom ich pridáme do žĺtkovej zmesi, zľahka premiešame.
  5. Pridajte múku a vanilkovou esenciu a znova premiešajte.
  6. Nalejte náplň na vymastený plech a pečte v predhriatej rúre pri 175 ° po dobu 10-15 minút.
  7. Upečený kus umiestnite na vlhký uterák, zrolujte a nechajte takto do vychladnutia. Potom, čo vychladne, namažte ho marhuľovým džemom, a nakrájajte na tenké plátky.
  8. Teraz už stačí dezert poskladať nasledujúcim spôsobom: kakaová piškóta, krém, marhuľové plátky, krém, kakaová piškóta.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň,

zdroj: edelicios.net

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.