Svieža letná nepečená torta „Amálka“ s vanilkovým krémom a lahodnou chuťou!

Narodeniny sú špeciálne príležitostí, kedy určite chcete potešiť oslávenca nejakým pekným darčekom. Ak si však neviete rady, skúste pripraviť túto výbornú  tortu, ktorá je trochu náročnejšia,  ale výsledok za to stojí.

Torta zaujme už na prvý pohľad a lahodná chuť očarí každého , kto ho ochutná. Určite sa vás všetci budú pýtať, ako vás táto netradičná torta napadla a budú si od vás žiadať recept.

Pochutí si každý.

Reklamy

cesto

Zmiešajte 6 vajec a 6 lyžíc práškového cukru, 1 balenie vanilkového cukru a povarte po dobu 20 minút. Zmiešajte 6 šálok hladkej múky, ½ prášku na pečenie a pridajte vaječnú zmes. Toto cesto potom upečte na plechu približne 10 minút pri 180 stupňoch.

nadýchané cesto

Zmiešajte bielky z 1 vajec, 80 g cukru, štipku soli a vyšľahajte tvrdú penu. Zmiešajte žĺtky so 160 gramami cukru a balením vanilkového cukru, povarte 10 minút. Zmiešajte 20 g múky a 300 g kukuričného škrobu a 1 balenie prášku na pečenie. Pridajte penu z bielkov a zmes sa žĺtky, dobre premiešajte a pečte cesto na 180 stupňov po dobu 10 minút, potom pri 160 stupňoch po 20 minút.

vanilkový krém

Zmiešajte 6 lyžíc cukru a 2 balenia vanilkového pudingu, uvarte v mlieku podľa návodu. Zmiešajte puding s 500 ml smotany na šľahanie a vyšľahajte jemný krém.

Výsledná kompozícia torty

Rozrežte cesto na 3 listy. Nadýchané cesto narežte na 1 cm plátky. Položte prvú časť cesta a pomažte ju marmeládou. Na ňu naskladajte plátky nadýchaného cesta a medzi ne vždy navrstvite krém, potom dajte druhú časť cesta a opakujte postup, Navrchu bude posledný kus cesta, pomažte krémom a môžete tortu ozdobiť ovocím. Nechajte stuhnúť cez noc v chladničke a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.