Sviatočné domáce rožteky z kyslej smotany: Pripravujeme ich každé sviatky!

Milujete slané pečivo? Plné chutnej náplne, ktorá sa rozplýva na jazyku? Jemná, kyprá, ale vláčna konzistencia?

Reklamy

Potom budete mať z dnešného článku obzvlášť veľkú radosť. Ešte nikdy ste nepripravovali nič tak jednoduchého, ako sú rožky z kyslej smotany.

Aj napriek tomu, že tu pracujete s kváskom, sa nemusíte ničoho báť. Toto cesto na famózne rožteky sa podarí vždy.

A to aj úplným začiatočníkom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie.

  • 100 ml kyslej smotany
  • 100 ml jogurtu
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml olej
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 vajcia
  • 40 g čerstvého droždia
  • 2 lyžičky soli
  • 700 g hladkej múky

NÁPLŇ

  • 200 g studeného masla
  • 200 g strúhaného syra
  • žĺtok (na potretie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešame jogurt, mlieko a smotanu, pridáme cukor, kvasnice a 4 malé lyžičky hladkej múky. Počkáme, kým vzíde kvások.
  2. Potom zvyšné ostatné prísady a vymiesime cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
  3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a hornú stranu zastrúháme studeným maslom. Potom zrolujeme a necháme odpočívať 20 minút.
  4. Potom cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a ten rozkrojíme na 5 pruhov. Pruhy nakrájame tak, aby nám vznikli malé trojuholníčky. Tie zasypeme syrom, zarolujeme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

zdroj: receptzasvakidan.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.