Susedkin výborný jablkový koláčik, ktorý sme si všetci veľmi obľúbili

Zdieľať na Facebooku

Vďaka nášmu receptu si pochutnáte na úžasnom vláčnom jablkovom koláči, ktorý milujú úplne všetci. Rozhodne ho musíte tiež vyskúšať. 

Reklamy

Už sa Vám na tú úžasnú variáciu chutí zbiehajú sliny? V tom prípade neprestávajte čítať a pustite sa do pečenia.

Prípravu máte za 20 minút hotovú a už stačí len uvariť popoludňajšiu kávu, aby ste si mohli pochutnať so všetkým, čo k tomu patrí.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g múky/hladká
  • 250 g masla
  • soľ
  • 2 lyžice cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 150 ml teplej vody

INGREDIENCIE PRE VANILKOVÝ KRÉM

  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 7 lyžíc cukru

INGREDIENCIE PRE JABLKOVÚ NÁPLŇ

  • 1 kg jabĺk
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • citrónová šťava

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy preosejte múku. Pridajte prášok do pečiva, maslo, cukor, soľ, teplú vodu a dobre premiešajte, kým nezískate hladké, nadýchané cesto.
  2. Misku zakryte utierkou a nechajte cesto v chladničke 15 minút. Rozdeľte cesto na 3 rovnaké časti, 3 tenké pláty. Na krém pripravte puding podľa pokynov.
  3. Pomocou noža ostrúhame jablká a nastrúhame. Zmiešajte ich s citrónovou šťavou a na miernom ohni varte 2-3 minúty v malom hrnci.
  4. Plát cesta položte na plech potiahnutý papierom na pečenie. Naň položte vrstvu jabĺk a prikryte druhým plátom cesta.
  5. Pridajte skôr pripravený puding a nakoniec prikryte tretím plátom cesta.
  6. Koláč rovnomerne prejdite vidličkou a pečte 40 minút pri 180 stupňoch.
  7. Nakoniec ozdobte práškovým cukrom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: desprerelatii.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.