Studená SALKO ROLKA BEZ PEČENIA: Chutnejšia ako zmrzlina!

Vynikajúca nepečená roláda s krémom, ktorá chutí lepšie ako zmrzlina. V chladničke vydrží aj celý týždeň, teda ak sa hneď nezje. 

Reklamy

My si pripravujeme rovno dvojitú porciu, lebo počas teplých dní  ide “na dračku”

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

Cesto na roládu:

  • 20 dkg mletých piškót
  • 10 dkg cukru (dala som práškový)
  • 15 dkg masla
  • 1 vajce
  • 2 lyžice rumu
  • kakao 1-2 lyžice

krém:

  • 1/2 masla
  • 1/2 nevareného salka
  • 1 čajová lyžička rumu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vypracovala som cesto spojením všetkých uvedených prísad, nechala chvíľu odpočinúť v chladničke, potom som si ho rozdelila na dva diely (dve roládky)
  2. Krém: vyšľahať maslo a potom pridať salko a rum. Nie všetko dohromady ale postupne, pretože maslo sa potom nevyšľahá do hladka a zostanú tam hrudky.
  3. Cesto, rozvaľkané na placku, primerane potrieme krémom a zarolujeme.
  4. Zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky. Tam by sa roláda mala nechávať, pretože pri izbovej teplote sa krém trochu rozteká.

Môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a strúhaným kokosom

Video návod:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: youtube.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.