Šťavnatý „JABLKÁČ“ je koláč s vanilkovým pudingom a luxusnou vláčnou chuťou

Máte tiež v obľube jednoduché zákusky, s ktorými sa nemusíte dlho zaoberať? Potom Vás jednoznačne poteší dnešný recept.

Liata buchta s jablkami a vanilkovým pudingom je krásne vláčna a kyprá. Vydrží dlho v čerstvom stave a ani druhý deň nie je tvrdá a stále chutí báječne!

Chutí proste dokonale a všetci členovia domácnosti si ju jednoznačne obľúbia.

Reklamy

Potešte svojich blízkych a pustite sa do prípravy – bude Vám stačiť iba 25 minút Vášho času , aby si všetci pochutnali.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 10 dkg cukru kryštál
  • 25 dkg masla
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • Cca 10 dcl mlieka

NÁPLŇ

  • 2 kg jablká
  • 5-6 lyžíc cukru
  • 2 bielky
  • vanilkový cukor
  • škorica
  • 1 liter mlieka
  • 2 balenia vanilkového pudingu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na cesto zmiešajte všetky suroviny v mise dohromady.
  2. Jablká nastrúhame najemno, alebo pokrájame na plátky, záleží na Vás. Pridajte k nim vanilkový cukor a škoricu, premiešajte. Pripravíme si teraz puding podľa návodu na obale
  3. Jednu tretinu cesta si odložíme a zvyšok cesta vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu.
  4. Jablká poukladáme na cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ten zmiešame s pudingom. Touto pudingovú zmesou zalejeme jablká.
  5. Zo zvyšnej tretiny cesta vytvoríme záverečné prúžky mriežky.
  6. Pečieme v predhriatej rúre na 180 až 200 C počas 25 až 30 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  egyszerugyorsreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.