STARÝ CIGÁNSKY RECEPT NA NAJLEPŠIU PLNENÚ KAPUSTU SI ZAMILUJE CELÁ RODINA. HOTOVÝ POKLAD NA TANIERI!

Vyskúšali ste už niekedy plnenú hlávkovú kapustu s mletým mäsom a ryžou? Prinášame vám totiž jeden prastarý český recept, ktorý poznali ešte naše prababičky, a vy si ho dnes môžete vyskúšať tiež…

Nebudete ľutovať…

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • kyslá kapusta
  • soľ, korenie a sladká paprika
  • 2 ks vajec
  • 2 kg predvarenej ryže
  • 2 kg mletého bravčového mäsa
  • 2 ks väčšie hlávky kapusty

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso dochuťte soľou, korením a sladkou červenou paprikou, pridajte predvarenú ryžu, vajcia a všetko premiešajte.
  2. Akonáhle budete mať náplň hotovú, pripravte si kapustu.
  3. Celú hlávku kapusty ponorte na pár minút do vriacej vody, aby zmäklo.
  4. Následne postupne odlupovať celé listy, ktoré vložíte opäť do vriacej vody a povaríte približne 2 minúty.
  5. Uvarené listy potom začnite plniť mäsovo-ryžovú zmesou (do každého listu dajte 1,5-2 lyžice zmesi a zrolujte).
  6. Na dno hrnca dajte kyslú kapustu, na ktoré následne vyskladajte plnené kapustné listy jeden vedľa druhého, aby na sebe boli namáčknuté.
  7. Zalejte ich vodou a varte približne 10 minút.
  8. Následne všetko môžete ešte nechať v rúre dôjsť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: jenzajimavosti.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.