Pistácie sú veľmi užitočné a zdravé potraviny, ktoré sú plné dobrých tukov, vlákniny, antioxidantov, vitamínov (ako je vitamín E) a minerálov (vysoká hladina vápnika a horčíka).
Môžu sa jesť samostatne ako občerstvenie alebo v dezertoch.
Tu je 10 pozitívnych účinkov na zdravie, o ktorých ste možno ešte nepočuli.
1- Boj proti voľným radikálom
Vitamín E pôsobí ako antioxidant v tele a podieľa sa na neutralizácii voľných radikálov. Podobný účinok má aj selén.
2 – Je vaša pokožka suchá?
Esenciálne mastné kyseliny nachádzajúce sa v pistáciách pomáhajú zmierniť suchú pokožku a tiež regulujú tvorbu kožného mazu.
3 – Zdravie srdca
Pri konzumácii s mierou je to veľká podpora pre srdce vďaka nenasýteným mastným kyselinám, ktoré pistácia obsahuje, ktoré pomáhajú znižovať vysoký krvný tlak.
4 – Zdravie očí
Vďaka obsahu karotenoidov pomáha predchádzať predčasnému starnutiu a oddialiť vznik očných problémov súvisiacich s vekom.
5 – Kontrola hmotnosti
Pretože jeho obsah tuku je pomerne vysoký a má vysoký obsah vlákniny, pomáha dosiahnuť sýtosť a udržať si ju dlhšiu dobu. Z tohto dôvodu je to veľmi dobrá voľba, ak máte zrazu hlad a chcete si niečo rýchlo zahryznúť.
6- Problém s akné
Strava s vysokým obsahom cukru zvyšuje množstvo tukových zásob a môže tiež vyvolať výskyt akné. Pistácie nezvyšujú hladinu cukru v krvi, ale majú tiež protizápalový účinok.
7- Starnutie
Vysoký obsah vitamínu E zvyšuje pružnosť pokožky, bojuje proti procesu starnutia a zabraňuje tvorbe predčasných vrások.
8- Antioxidačný účinok
9 – Imunita
Denná konzumácia správneho množstva prispeje k podpore imunitných funkcií a ochrane pred patogénmi.
10- Rakovina
Vďaka vysokému obsahu antioxidantov môže tiež znížiť pravdepodobnosť vzniku určitých druhov rakoviny, ako sú rakoviny pľúc, prostaty a kože.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.
zdroj: www.tudasfaja.com/10-pozitiv-hatas-amit-napi-1-marek-pisztacia-fogyasztasa-utan-tapasztalni-fogsz/