
Máme tu jeseň a jarabina bude lákať svojimi plodmi. Má ale aj ďalšie využitie okrem dekorácie. Skvele sa hodí aj … do kuchyne! Je prospešná pre naše zdravie.
Jarabina je bohatá na vitamín C. Stačí zjesť 3 plody denne a tO vám zaručí rovnakú dávku ako citrusové plody.
Jarabina posilňuje imunitu a to nielen vďaka vitamínu C. Obsahuje totiž vysoké množstvo železa, karoténu a protizápalových látok.
Nezabúdajte ani na to, že jarabiny obsahujú kyselinu parasorbinovou a jej vysoké množstvo môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Našťastie sa stačí vyhýbať surovej jarabine a máte po probléme!
Vysoká, alebo naopak nízka teplota neutralizuje škodlivú kyselinu. Môžete jarabiny vložiť do mrazničky, alebo naopak uvariť vývar (niekoľkých bobúľ vhoďte do vriacej vody a varte asi 7 minút – a máte hotovo.
Jarabiny si hravo poradia s bolesťou žalúdka (má jemné očisťujúce účinky). Toto chutné ovocie si tiež poradí aj s každou inou bolesťou 🙂
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.
zdroj: podaj.to
Leave a Reply