Stačilo aby som jedla 3 plody jarabiny denne a v mojom organizme sa začali diať tieto zmeny

Máme tu jeseň a jarabina bude lákať svojimi plodmi. Má ale aj ďalšie využitie okrem dekorácie. Skvele sa hodí aj … do kuchyne! Je prospešná pre naše zdravie.

Jarabina je bohatá na vitamín C. Stačí zjesť 3 plody denne a tO vám zaručí rovnakú dávku ako citrusové plody.

Jarabina posilňuje imunitu a to nielen vďaka vitamínu C. Obsahuje totiž vysoké množstvo železa, karoténu a protizápalových látok.

Reklamy

Nezabúdajte ani na to, že jarabiny obsahujú kyselinu parasorbinovou a jej vysoké množstvo môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti. Našťastie sa stačí vyhýbať surovej jarabine a máte po probléme!

Vysoká, alebo naopak nízka teplota neutralizuje škodlivú kyselinu. Môžete jarabiny vložiť do mrazničky, alebo naopak uvariť vývar (niekoľkých bobúľ vhoďte do vriacej vody a varte asi 7 minút – a máte hotovo.

Jarabiny si hravo poradia s bolesťou žalúdka (má jemné očisťujúce účinky). Toto chutné ovocie si tiež poradí aj s každou inou bolesťou 🙂

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

zdroj: podaj.to

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.