Stačí mi jeden hrnček jahôd, aby som mala 1,5 litra domáceho sirupu: Bez éčiek, bez množstva cukru. Netreba sterilizovať!

Milujete chuť jahôd a nemôžete sa ich nabažiť? Kupujete si často jahodové marmelády alebo sirupy? Skúste si vyskúšať vyrobiť taký lahodný jahodový sirup priamo u vás doma.

Reklamy

Nezaberie vám to veľa času a ušetríte peniaze za kupované sirupy v obchodoch

Naviac ušetríte svoje telo, pretože do seba nebudete vkladať chémiu a éčka, ktoré kupované sirupy bežne obsahujú.

Chutí na jednotku!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 250 ml jahôd (1 hrnček domácich alebo lesných jahôd)
  • 80 ks jahodových listov
  • 850 ml vody
  • 1 lyžicu kyseliny citrónovej
  • 1 kg cukru

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Lístky natrhajte najemno a dajte do hrnca s vodou aj jahodami. Jahody samozrejme opláchnite a očistite. Nechajte všetko povariť po dobu aspoň 10 minút a potom sceďte cez plátno.
  2. Veľmi dobre jahody potom vytlačte do scedenej šťavy. Pridajte cukor, kyselinu a povarte 10 minút.
  3. Cez gázu naplňte sirupom umyté fľaše a zaviečkujte ich.
  4. Používajte na limonády a sladenie ako klasický sirup. Stačí len naozaj malá dávka a váš pitný režim sa stane naozajstným zážitkom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.