Šošovicová polievka na kyslo s cibuľou a cesnakom! Tradičný recept, ktorý si obľúbite!

Zdieľať na Facebooku

Väčšina slovákov stále dodržiava tradičné zvyky a na slávnostnú večeru si pripravia vyprážaný rezeň z kapra so zemiakovým šalátom. Existujú však aj iné tradičné slovenské  jedlá, ktoré sa oplatí pripraviť.

Reklamy

Napríklad na Nový rok tradícia hovorí, že kto si dopraje tanier šošovky, bude sa v roku nasledujúcom tešiť z peňazí. 

Šošovica na kyslo je tradičným slovenským pokrmom, ktorý by sme vedeli jesť dookola.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 600 g šošovice
  • 6 g tuku
  • 60 g múky
  • 30 g cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 10 g cukru
  • 10 g horčice
  • ocot
  • 1 g papriky
  • 1 bobkový list
  • 1/4 citróna
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

Šošovicu si deň vopred namočíme a pred varením zlejeme. Cibuľu nakrájajte na kocky. V hrnci rozpáľte tuk a opražte na ňom cibuľu, potom pridajte šošovicu cukor, cesnak, a ešte chvíľu opekajte. Potom zalejte vodou, pridajte soľ, papriku, citrónovú šťavu, bobkový list a nechajte variť približne 20 minút. Potom vlejte ocot, horčicu a chvíľu povarte. Nakoniec celú zmes zahustite múkou a povarte ďalších 6-10  minút. Podávajte s údeninou a chlebom.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.