Smotanový makový zákusok s luxusnou chuťou: Pečte dozlatista a navrch pridajte ovocie!

Ak sa v kuchyni pohybujete často a pečiete rôzne dobroty, určite Vás to stojí peniaze. Príprava niektorých dezertov vyžaduje drahé suroviny, či suroviny exotického pôvodu, takže sa taká dobrota predraží.

Ak by ste si radi doma pripravili tortu, ktorá nevyžaduje žiadne drahé ingrediencie, ale naopak využíva také, ktoré nájdete v každej špajze,určite si tento recept obľúbite.

Jedná sa jednoduchú makovú tortu, ktorá chutí skvele.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto

  • 450 g múky
  • 150 g cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g margarínu (alebo 150 g masti)
  • balenie kyslej smotany

náplň

  • 200-250 g maku
  • 20 g cukru
  • 100 g roztaveného margarínu
  • 200 ml mlieka
  • 150 g múky hladká
  • 3 vyšľahané bielky
  • 1 prášok do pečiva

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto, premiešajte a rozdeľte ho na dve časti.
  • Polovicu cesta rozvaľkajte a umiestnite do natretého plechu na pečenie. Pripravte makovú náplň z uvedených ingrediencií a premiešajte. Všetku náplň navrstvite na prvý list cesta. Druhým rozváleným cestom zakryte makovú náplň. Upečte koláč dozlatista. Povrch môžete ozdobiť podľa ľubovôle.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: humormagazin.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.