Niektoré návštevy majú bohužiaľ vo zvyku chodiť neohlásené. Vás však ani taká návšteva nezaskočí, pokiaľ si uschováte následujúci recept. Bude sa Vám určite veľakrát hodiť.
Čerešňová torta je lahodná vďaka osviežujúcej kombinácií chutí čerešní a piškót. Pokiaľ máte 5 minút času, určite ho vyskúšajte. Ľutovať zaručene nebudete.
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
– 2 šálky zavretých čerešní bez kôstok
– 650 -700 ml čerešňovej šťavy
– 2 bal. vanilkového pudingu
– 1 vanilkový cukor
– 1 balenie detských, dlhých piškót
– 850 ml mlieka
– 350 g krupice
– 500 ml smotany na šľahanie a stužovač, ak chcete
– Cukor podľa chuti
Takto budeme postupovať:
- Na miernom plameni začneme zahrievať čerešňovú šťavu. Privedieme k varu. Potom pridáme krupicu, čerešne a necháme ešte povariť 3-5 minút za stáleho miešania. Zmeszhustne.
- Túto hmotu dáme na plech s vyššími okrajmi.
- Na čerešňovú hmotu naukladáme piškóty. Z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme klasickým spôsobom puding. Kým je puding horúci, prelejeme ním piškóty. Necháme vychladnúť.
- Zo smotany si ušľaháme šľahačku a v bohatej vrstve ju dáme navrch. A máme hotovo.
- Dezert uložíme do chladničky a necháme poriadne vychladiť
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento dokonalý recept na lahodný čerešňový dezert aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: ketkes.com